Antena 3 CNN Politică PSD şi ACD vor să depună un proiect al opoziţiei de modificare a Constituţiei, până la 1 februarie

PSD şi ACD vor să depună un proiect al opoziţiei de modificare a Constituţiei, până la 1 februarie

PSD şi ACD vor să depună un proiect al opoziţiei de modificare a Constituţiei, până la 1 februarie
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Ian 2011   •   15:43

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că partidul pe care îl conduce şi Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC intenţionează să depună, până la 1 februarie, un proiect comun al opoziţiei privind modificarea Constituţiei.

"Am dat un mandat foarte clar grupului nostru de lucru coordonat de domnul vicepreşedinte Ioan Chelaru de a discuta chiar astăzi (luni - n.r.) sau în zilele următoare cu grupul de lucru al ACD coordonat de domnul Teodor Meleşcanu, în aşa fel încât împreună, până la începutul sesiunii parlamentare din 1 februarie, să depunem un proiect al opoziţiei vizavi de schimbarea Constituţiei. În acest moment, există un  proiect al lui Traian Băsescu-PDL şi va exista un proiect al PSD-PNL. Şi acolo balanţa va fi înclinată de către cei de la UDMR", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Liderul social-democraţilor a precizat că PSD şi ACD vor construi şi un proiect comun privind alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

"Cred că ştiţi foarte bine că, în structura actuală a Parlamentului, poziţia noastră este importantă, dar nu decisivă. (...) Preocuparea noastră principală (...) este cum să facem ca la alegerile următoare locale, parlamentare, prezidenţiale, PDL şi Traian Băsescu şi cei ai lor să nu mai cumpere voturi şi să nu mai fraudeze voturile. Dacă reuşim să oprim frauda şi cumpărarea de voturi practicată de PDL în orice fel de sistem cu un tur, cu două, cu trei, majoritar, de listă, uninominal, sunt convins că vom câştiga alegerile", a spus Ponta.

"Vom decide în perioada următoare, o să vorbim cu toţi colegii noştri, o să vedem care este soluţia cea mai bună şi, mai ales, o să vedem ce îşi doresc oamenii, cum îşi doresc ei să voteze, într-un singur tur de scrutin sau în două", a mai spus liderul PSD.

×
Subiecte în articol: PSD proiect modificare Constitutie
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close