x close

PSD şi PD-L negociază potenţiala coaliţie de guvernare

09 Dec 2008   •   09:41
PSD şi PD-L negociază potenţiala coaliţie de guvernare

Reprezentanţii Partidului Social Democrat şi cei ai Partidului Democrat-Liberal se întrunesc în această dimineaţă pentru a negocia formarea unei majorităţi parlamentare. Decizia extinderii negocierilor cu PD-L a fost luată luni, după o şedinţă care a durat mai bine de cinci ore şi la care au participat liderii social-democraţi din toate judeţele.
Una dintre condiţiile impuse de PSD pentru formarea coaliţiei este înlăturarea UDMR din această ecuaţie. Anunţul social-democraţilor a venit după ce, luni dimineaţă, liderii PD-L şi cei ai UDMR au convenit asupra formării unei alianţe politice.
În replică, preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că nu înţelege decizia celor de la PSD şi că PD-L nu se va dezice de Uniunea Democrată Maghiară din România.
Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat că, până miercuri, PSD intenţionează să încheie un protocol politic de coaliţie cu PD-L.
Cât priveşte numirea unui prim-ministru, preşedintele PD-L, Emil Boc, a anunţat că acesta va fi desemnat "înainte de ziua de joi".
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

PSD PD-L negocieri guvernare UDMR coalitie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati