Antena 3 CNN Politică PSD şi PDL se întâlnesc marţi la Senat pentru a stabili structura noului guvern

PSD şi PDL se întâlnesc marţi la Senat pentru a stabili structura noului guvern

PSD şi PDL se întâlnesc marţi la Senat pentru a stabili structura noului guvern
16 Dec 2008   •   10:31

Marţi la ora 14.00 va avea loc la Senat întâlnirea între PDL şi PSD-PC pentru a discuta despre structura viitorului Guvern. Potrivit protocolului semnat între cele două formaţiuni, partidul care nu a dat primul ministru are dreptul la prima opţiune pentru un minister. Social democraţii vor fi deci primii care îşi vor exprima opţiunea, surse din aprtid afrimând că prioritatea numărul unu penstr alianţa PSD-PC ar fi Ministerul de Interne. Printre celelalte priorităţi se numără ministerele Transporturilor, Agriculturii şi Educaţiei.
După exprimarea primei opţiuni a PSD-PC, PDL va avea dreptul să ceară două ministere, apoi va fi din nou rândul social democraţilor să ceară alte două ministere.
În întâlnirea de marţi se va discuta structura viitorului guvern, însă nu la nivel de nume pentru fiecare minister. Se pare că principala temă de discuţie va fi portofoliul justiţiei, pe care cele două partide nu reuşesc să se înţeleagă.
Întâlnirea celor două formaţiuni va avea loc după ce la Camera Deputaţilor liderii democrat liberali se vor întâlni în cadrul Colegiului Director al partidului.
?Am primit mandat pentru a merge la negocieri pentru forma finală a structurii guvernului. După ce vom ajunge la o soluţie finală cu partenerii vă vom da structura guvernului, adică numele ministerelor şi partidul care va numi ministrul, urmând ca apoi prin structurile interne din fiecare partid să se numească miniştrii.? a declarat premierul desemnat Emil Boc, după întâlnirea pe care a avut-o la Camera Deputaţilor Colegiului Director al PDL. Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern negocieri Ministerul de Interne
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close