Antena 3 Politică PSD şi PNL au depus contestaţii la Legea Dialogului Social şi Legea salarizării profesorilor

PSD şi PNL au depus contestaţii la Legea Dialogului Social şi Legea salarizării profesorilor

de Antena3.ro    |    21 Apr 2011   •   11:42
PSD şi PNL au depus contestaţii la Legea Dialogului Social şi Legea salarizării profesorilor Foto: Mediafax
Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au depus joi contestaţii la Curtea Constituţională cu privire la Legea Dialogului Social şi Legea salarizări profesorior pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, conform Agerpres.

Partidele de opoziţie contestă procedura de adoptare dar şi aspectele de fond ale celor două proiecte legislative.

"Criticãm procedura, deoarece din nou se trec prin Parlament abuziv două proiecte importante prin angajarea rãspunderii. Deşi Constituţia prevede ca angajarea rãspunderii sã aibă loc în condiţii deosebite, noi nu considerăm că acestea reprezentau o urgenţă. În plus, Guvernul şi-a angajat răspunderea pe cele două proiecte fără a avea avizul CES”, a declarat Mircea Duşa, liderul deputaţilor social-democraţi.

De asemenea, PSD şi PNL critică evitarea principiului negocierii colective, reducerea salariilor şi faptul că într-un an de zile s-a "bulversat complet sistemul de salarizare a bugetarilor prin adoptarea a cinci legi în acest sens.”

Guvernul şi-a angajat luni, în faţa Parlamentului, răspunderea pe legea salarizării profesorilor şi pe cea privind Codul dialogului social, în absenţa opoziţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close