Antena 3 CNN Politică PSD şi PNL vor depune două moţiuni de cenzură pe Legile Salarizării şi o contestaţie la CCR pe Legea Educaţiei

PSD şi PNL vor depune două moţiuni de cenzură pe Legile Salarizării şi o contestaţie la CCR pe Legea Educaţiei

PSD şi PNL vor depune două moţiuni de cenzură pe Legile Salarizării şi o contestaţie la CCR pe Legea Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2010   •   09:37

Partidele din opoziţie vor depune, miercuri, două moţiuni de cenzură. Moţiunile vizează Legea salarizării pe 2011 şi cea cadru a salarizării pe 2011. PSD si PNL vor depune astăzi şi o contestaţie la Curtea Constituţională împotriva Legii Educaţiei.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că prima moţiune de cenzură, privind Legea Salarizăriiva fi depusă miercuri, la ora 14, urmând ca cea pentru legea-cadru să fie depusă miercuri.

Acesta a criticat minciuna promovată de premierul Emil Boc cu privire la creşterea salriilor bugetarilor cu 15%, creştere care reprezintă, de fapt, o recuperare parţială a scăderilor anterioare de 25 de procente.


Ponta: Guvernul Boc încearcă să permanentizeze reducerea salariilor


Executivul şi-a asumat răspunderea pe Legea Salarizării unitare


Guvernul a adoptat în regim de urgenţă amendamentele la legea salarizării pentru a grăbi angajarea răspunderii. Doar şase amendamente din cele 24 propuse de parlamentari au fost aprobate de Executiv. Unul dintre ele reglementează statutul funcţionarilor publici, susţin mai multe surse oficiale.

Noua Lege a Salarizării îi pune pe picior de egalitate pe şoferii demnitarilor şi pe chimişti. Astfel, cel care conduce maşina unui parlamentar câştigă aproape 1.100 de lei pe lună, la fel ca un biolog debutant. Absolvenţii facultăţii de medicină veterinară vor primi puţin peste 1.100 de lei, la fel ca un mecanic de utilaj, cu menţiunea că acesta din urmă beneficiază şi de vechimea în muncă.

Consilierii demnitarilor sunt mai importanţi ca inginerii specialişti şi programatorii IT. Aceştia câştigă 1.900 de lei pe lună. în timp ce oamenii care dau sfaturi mai marilor ţării sunt sunt prevăzuţi în legea salarizării întocmită de Guvernul Boc cu un salariu de 3.100 de lei. Iar anomaliile continuă. Comisarii cu grad profesional superior vor câştiga mai puţin ca un salvator montan.

Legea Educaţiei, adoptată marţi de Camera Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi,  că Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este considerată adoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Anastase a adăugat că, în urma retragerii semnăturilor parlamentarilor PNL de pe moţiunea de cenzură privind Legea educaţiei, aceasta nu mai există şi că, în consecinţă, Legea educaţiei este considerată adoptată.

Potrivit preşedintelui Camerei, 22 de parlamentari liberali şi-au retras semnăturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe moţiune să mai existe 116 semnături, care sunt insuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia.

×
Subiecte în articol: PSD PNL motiune de cenzura contestatie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close