Antena 3 CNN Politică PSD, despre protestul minerilor: Problema e la ministrul Popescu, care a păstorit conștient sărăcirea acestor oameni

PSD, despre protestul minerilor: Problema e la ministrul Popescu, care a păstorit conștient sărăcirea acestor oameni

Situaţia minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara se poate repeta oriunde în țară, spune Mădălin Borş, vicepreședinte PSD Teleorman, acuzând că CEH a fost tăiat bucăţi şi a fost salvată partea cea mai profitabilă.

PSD, despre protestul minerilor: Problema e la ministrul Popescu, care a păstorit conștient sărăcirea acestor oameni
Sursa foto: Verescu Dan
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   13:07

"Adevărul este că situația de la CEH arată insistențele guvernării actuale asupra furtului, atât din avuția țării, cât și din cea a statului", mai spune Borş, adăugând că în timp ce oamenii mor de foame, coaliția de guvernare "se sfâșie pe ciolanul puterii", pe funcții și bani.

"Mineriada PNL-ului la avuția României. Ce s-a întâmplat în Hunedoara se poate repeta oriunde în țară.

Situația minerilor din Complexul Energetic Hunedoara a pornit numeroase dezbateri publice. 

PSD Teleorman: Situația de la CEH arată insistențele guvernării actuale asupra furtului

Imaginile cu copiii care-și așteaptă în lacrimi părinții să iasă din mină, mineri disperați, fără salarii plătite, care sunt scoși de la protest pe motive de sănătate, un circ ieftin făcut de demnitari cu puțină demnitate - acestea sunt imaginile pe care le știm cu toții. 

Puțin din adevăr a fost sintetizat, însă, destul cât să înțeleagă cetățeanul de rând ce s-a întâmplat acolo. 

Adevărul este că situația de la CEH arată insistențele guvernării actuale asupra furtului, atât din avuția țării, cât și din cea a statului. Pe scurt, Complexul Energetic Hunedoara a fost tăiat în bucățele. A fost "salvată" partea cea mai profitabilă, adică termocentrala. Va fi cel mai probabil privatizată și dată clientelei politice PNL. 

PSD: Problema este la domnul ministru Popescu, care a păstorit conștient sărăcirea acestor oameni

Minerii sunt lăsați de izbeliște, fără vreo șansă după ce mina lor a fost falimentată. Au tot dreptul să protesteze. Anunțul doamnei Raluca Turcan, ministrul Muncii, că salariile vor fi plătite nu acoperă gravul deficit de încredere în acest Guvern. Nu le pasă de oameni, pur și simplu. 

Problema originală este la București la domnul ministru Popescu, care a păstorit în mod conștient sărăcirea acestor oameni. Liberalismul de cumetrie pe care l-a practicat este bine notat în presă, pe tema CEH (Complexului Energetic Hunedoara) vă invit să citiți analiza lui Adrian Câciu. 

Odată ce termocentrala a fost separată de mină, ea poate cumpăra cărbune din import, în timp ce mina care o alimenta a rămas doar ceva de băgat sub preșul realizărilor liberale. 

PSD: În timp ce oamenii mor de foame, coaliția se sfâșie pe ciolanul puterii, pe funcții și bani

Este trist faptul că românii sunt tratați astfel, transformați în victime ale unei guvernări incompetente. În timp ce oamenii mor de foame, coaliția de guvernare se sfâșie pe ciolanul puterii, pe funcții și bani, niciun ministru sau politician al puterii nu a îndrăznit să pătrundă în această groapă a incompetenței lor.

Doar i-au furat, în fel și chip, ca apoi să le arunce în față un OUG, fără compensații morale pentru suferința lor!", spune Mădălin Borş, vicepreședinte PSD Teleorman, pe pagina de Facebook.

Mineriada PNL-ului la avuția României. Ce s-a întâmplat în Hunedoara se poate repeta oriunde în țară. Situația...

Publicată de PSD Teleorman - Oficial pe Luni, 22 februarie 2021

×
Subiecte în articol: Mădălin Borș mineri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close