Antena 3 CNN Politică PSD va contesta rezultatul alegerilor prezidenţiale (VIDEO)

PSD va contesta rezultatul alegerilor prezidenţiale (VIDEO)

PSD va contesta rezultatul alegerilor prezidenţiale (VIDEO)
07 Dec 2009   •   18:58

Comitetul Executiv al PSD a decis, în şedinţa de luni seară, contestarea scrutinului prezidenţial desfăşurat duminică. Decizia a fost luată în unanimitate.

În cadrul şedinţei, liderii PSD au decis să depună la Biroul Electoral Central sesizările cu neregulile descoperite şi să conteste alegerile la Curtea Constituţională până marţi, la ora 13.00.


Liderii PSD sunt nemulţumiţi de decizia comunicată de Biroul Electoral Central, care îl clasează învingător pe Traian Băsescu. Aceştia doresc o reanalizare a tuturor voturilor anulate, renumărarea şi analizarea voturilor din secţiile speciale şi vor să fie verificate mai multe probleme cu privire la frauda electorală pentru care susţin că au dovezi în acest moment.

La finalul şedinţei Comitetului Executiv, liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că "niciodată în istoria alegerilor prezidenţiale nu am avut o diferenţă atât de mică".

"Această decizie a noastră de a contesta acest rezultat nu ţien de mine, ci de faptul că trebuie să respectăm voinţa românilor", a spus Mircea Geoană.

GEOANĂ: PSD VA CONTESTA ALEGERILE


La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, s-a arătat revoltat de felul în care s-au desfăşurat aceste alegeri.

"Este absolut inadmisibil ce s-a întâmplat la alegeri", a declarat Năstase, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

NĂSTASE, DUPĂ ŞEDINŢA COMITETULUI EXECUTIV AL PSD


Biroul Electoral Central a anunţat, luni, rezultatele finale provizorii ale alegerilor prezidenţiale. Potrivit acestora, Traian Băsescu a obţinut 50,33% din voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,66% din sufragii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD alegeri
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close