Antena 3 CNN Politică PSD va depune plângeri penale împotriva liderilor PDL din Camera Deputaţilor

PSD va depune plângeri penale împotriva liderilor PDL din Camera Deputaţilor

PSD va depune plângeri penale împotriva liderilor PDL din Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Sep 2011   •   14:11

PSD a anunţat că va depune plângeri penale împotriva liderilor PDL din Camera Deputaţilor. Este vorba de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vicepreşedintele Ioan Oltean şi preşedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda.

Parlamentarii PDL sunt acuzaţi că au girat adoptarea unor rapoarte ilegale în şedinţa plenului reunit, care a avut loc marţi.

Senatorul PSD Sorin Bota îi cere secretarului general al Camerei Deputaţilor să facă publice imaginile de pe camerele de supraveghere de marţi, pentru a se vedea cum un om de afaceri a trecut de filtre fără niciun control. Bota spune că acest lucru a fost ordonat de Ioan Oltean.

În plus, senatorul PSD acuză PDL că ar fi luat mită un milion de euro ca să îl propună pe Romeo Ionuţ Comăniciu la preşedinţia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Pedeliştii ar fi schimbat candidatul în ultimul moment, deoarece s-au temut că ar fi putut fi filmaţi în timp ce luau mită, susţine social-democratul.

Acuzaţiile au fost formulate după ce PDL a renunţat la candidatura lui Comăniciu în favoarea actualului vicepreşedinte al CSA, Constantin Buzoianu.

Comisiile reunite de buget, finanţe au audiat şi avizat favorabil, marţi, candidatura lui Constantin Buzoianu, în prezent vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, pentru funcţia de preşedinte al CSA, acesta fiind susţinut de PDL, după ce Romeo Ionuţ Comăniciu, avizat săptămâna trecută pentru postul respectiv, şi-a retras candidatura.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close