Antena 3 CNN Politică PSD va folosi toate căile legale pentru a determina Guvernul să aplice legea

PSD va folosi toate căile legale pentru a determina Guvernul să aplice legea

PSD va folosi toate căile legale pentru a determina Guvernul să aplice legea
26 Oct 2008   •   17:07

În timp ce Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte de ?scamatorii? electorale în ceea ce priveşte atât PSD-ul, PDL-ul cât şi pe preşedintele Traian Băsescu, social-democraţii au declarat duminică, prin vocea Ecaterinei Andronescu, că Guvernul nu are decât două variante: fie aplică legea aşa cum a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedinte, fie demisionează.
Ecaterina Andronescu spune că a analizat bugetul destinat Educaţiei şi a ajuns la concluzia că sunt bani suficienţi pentru a acoperi cele 4,2 miliarde de lei, necesari pentru majorarea salariilor profesorilor. Social-democraţii spun că vor folosi toate căile legale pentru a determina Guvernul să aplice legea. La rândul lor, democrat-liberalii au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură dacă Executivul va modifica legea promulgată de preşedinte.
Guvernul este de acord în această privinţă cu poziţia social-democrată. Banii sunt în buget, dar guvernul consideră că aceştia ar trebui folosiţi pentru investiţii, nu pentru majorări salariale. Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a opus de la început majorării salariilor profesorilor cu 50%, iar acum, după promulgarea legii de către şeful statului, vrea să împiedice aplicarea legii.
Guvernul are la dispoziţie mai multe soluţii, însă una din cele mai vehiculate este introducerea unei ordonanţe de urgenţă care să blocheze creşeterea salariilor. Profesorii vor afla, însă, abia marţi poziţia oficială a Guvernului, după şedinţa cabinetului Tăriceanu.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close