Antena 3 CNN Politică Răsturnare totală de situație: PSD votează alături de PNL și UDMR!

Răsturnare totală de situație: PSD votează alături de PNL și UDMR!

Potrivit surselor Antena 3, PSD, PNL și UDMR vor cere în ședința Birourilor Permanente Reunite ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, adică după congresul PNL. Asta înseamnă o răsturnare totală de situație pe scena politică.

Răsturnare totală de situație: PSD votează alături de PNL și UDMR!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Sep 2021   •   07:48

Este vorba despre o nouă alianță conjuncturală, pentru că Partidul Național Liberal, împreună cu Partidul Social Democrat și UDMR să reprezinte majoritate parlamentară care, la ora 10.00, să stabilească o altă dată a votării moțiunii de cenzură. Mai exact, 1 octombrie. Acesta este planul pentru ca guvernul condus de Florin Cîțu să rămână la Palatul Victoria până pe 25 septembrie, astfel încât Cîțu să câștige președinția PNL în fața lui Ludovic Orban la Congres. Astfel, miza datei în care va fi votată moțiunea de cenzură este foarte importantă. 

Au fost negocieri dure în ultimele ore. Potrivit surselor Antena 3, s-au făcut toate eforturile ca Ovidiu Ganț, reprezentantul minorității germane, să fie prezent la ședința Birourilor Permanente Reunite care va avea loc astăzi, la ora 10:00. Și asta pentru că, dacă Ovidiu Ganț ar fi fost prezent la această ședință și ar fi fost de partea PNL și UDMR pentru a stabili data de 1 octombrie, nu ar mai fi fost nevoie de Partidul Social Democrat. 

Însă Ovidiu Ganț nu a cedat presiunilor și numeroaselor telefoane în care i se cerea acest lucru. Astfel că, în acest moment, Partidul Social Democrat, alături de PNL și UDMR vor fi prezente la ședința de la ora 10:00 pentru a bate în cui data de 1 octombrie ca dată a votului pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu.

Planul este ca Florin Cîțu să plece de la Palatul Victoria, Guvernul să pice prin moțiune de cenzură, însă tot interesul în acest moment, inclusiv al președintelui Klaus Iohannis, este ca prin Partidul Social Democrat, PNL și UDMR să îl țină pe Florin Cîțu la Palatul Victoria până pe 25 septembrie, astfel încât președinția să nu fie câștigată de Ludovic Orban. 

La ora 09:00 a fost convocată și o ședință a PNL, ședință în care se va reveni asupra deciziei luate de același for de conducere, cu privire la faptul că niciun parlamentar al Partidului Național Liberal nu va fi prezent în Parlamentul României astăzi și dacă se va întâmpla acest lucru va fi sancționat. Și-au dat seama, însă, că nu pot merge pe această strategie și, după acest plan a fost pus la punct, astăzi revin cu o nouă ședință, pentru a lua o nouă decizie și anume parlamentarii PNL să fie prezenți, la ședința Birourilor Permanente Reunite și să voteze un calendar pe o moțiune de cenzură inițiată de USR și AUR despre care ei au susținut că este ilegală. Astfel, vor vota ca pe 1 octombrie să fie votată moțiunea de cenzură, mai exact, la doar 6 zile după Congresul Partidului Național Liberal. Bineînțeles, ajutați de PSD și UDMR pentru ca această dată să treacă.

Aseară, Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, a recunoscut această strategie a PNL de a vota ca moțiunea de cenzură să fie votată pe data de 1 octombrie. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close