Antena 3 Politică PSD: "Este inacceptabil ca accesul copiilor la școală și evenimente să fie condiționat de vaccinul anti-COVID"

PSD: "Este inacceptabil ca accesul copiilor la școală și evenimente să fie condiționat de vaccinul anti-COVID"

de Maria Zărnescu    |    19 Mai 2021   •   15:00
PSD: "Este inacceptabil ca accesul copiilor la școală și evenimente să fie condiționat de vaccinul anti-COVID"
Sursa foto: Hepta

Partidul Social Democrat anunță că se va opune prin toate mijloacele, fie parlamentare sau constituționale, față de orice formă de condiționare sau discriminare a copiilor în funcție de existența unui certificat de vaccinare.

"Decizia de vaccinare anti-COVID a copiilor trebuie să fie strict o opțiune personală exprimată exclusiv cu acordul părinților, fără niciun fel de condiționare socială sau de altă natură. Eșecul Guvernului în atingerea țintelor de vaccinare anti-COVID, pe care le anunța la începutul anului, nu trebuie să devină un factor de presiune pentru vaccinarea copiilor", potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Social-democrații transmit că se vor opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituționale față de orice formă de condiționare sau discriminare a copiilor în funcție de existența unui certificat de vaccinare.

"În viziunea PSD este inacceptabil ca accesul copiilor la școală, evenimente, spații închise, locuri de joacă, călătorii etc. să fie condiționat de vaccinarea anti-COVID, așa cum se întâmplă deja în cazul adulților.

În acest sens, Guvernul și celelalte autorități publice trebuie să asigure o informare corectă și onestă despre vaccinarea anti-COVID a copiilor, în care să fie prezentate atât beneficiile, dar și incertitudinile existente, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză în această chestiune", potrivit comunicatului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close