Antena 3 CNN Politică PSD vrea din nou prefecţi politici

PSD vrea din nou prefecţi politici

PSD vrea din nou prefecţi politici
Sursa foto: masa guvern cabinet boc
02 Feb 2009   •   08:10

Social-democraţii intenţionează să modifice legislaţia, astfel încât prefecţii să fie din nou numiţi pe criterii politice.
Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD de la Sinaia că a fost analizată oportunitatea reintroducerii criteriului politic la desemnarea prefecţilor, subprefecţilor şi a şefilor de instituţii ale statului din teritoriu.
Potrivit lui Mîrza, citat de Mediafax, PSD va înainta propunerea în Comisia de coordonare a coaliţiei de guvernare.
Ideea le surâde şi unora dintre membrii PDL. Prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor suceveni, senatorul Orest Onofrei, a arătat şi el recent că atât prefecţii, cât şi subprefecţii trebuie să fie numiţi politic de Guvern şi că situaţia trebuie extinsă şi la nivelul instituţiilor deconcentrate.
?Cred că ar trebui să facem din practică o lege. În acest fel i-am ajuta şi pe politicieni să respecte legile în vigoare?, a spus Onofrei.
Conform actualei legi, prefectii si subprefectii sunt asimilati inaltilor functionari publici şi nu mai pot fi demisi. În schimb legea poate fi eludata prin fortarea acestora sa plece. Conform legii, prefectii pot fi transferati in alte judete, pe posturi inferioare sau de inspector guvernamental.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernarea PSD-PDL prefecti
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close