Antena 3 CNN Politică PSD caută înlocuitor pentru Valeriu Zgonea. Cine ar putea să îi ia locul

PSD caută înlocuitor pentru Valeriu Zgonea. Cine ar putea să îi ia locul

PSD caută înlocuitor pentru Valeriu Zgonea. Cine ar putea să îi ia locul
Sursa foto: Foto: Facebook / Valeriu Zgonea
28 Apr 2016   •   14:37

Victor Ponta ar putea prelua şefia Camerei Deputaţilor. După Sărbători, PSD începe procedura de înlocuire a lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputaţilor. Social-democraţii nu îşi fac griji în privinţa voturilor, au nevoie de jumătate plus unu din cei prezenţi în sală.

Reporterul Antena 3 Diana Lazăr a explicat că Valeriu Zgonea va pierde, cel mai probabil după sărbătoarea de Paști, și postul de președinte al Camerei Deputaților, după ce Comitetul Executiv al PSD l-a exclus miercuri din partid.

Liderii social-democrați pregătesc deja o listă scurtă cu nume care ar putea să îi ia locul lui Zgonea și această listă este deschisă de fostul președinte al PSD, Victor Ponta.

Liviu Dragnea a explicat că nu a făcut această cerere în mod oficial lui Victor Ponta, dar îl consideră potrivit pentru orice post de conducere din statul român.

De asemenea, pe această listă se mai află și vicepreședintele Camerei, Florin Iordache dar și alți social-democrați ar putea fi interesați de această poziție.

Pentru ca noul președinte al Camerei să treacă de vot, este nevoie de minim 96 de deputați în favoarea nominalizatului, în condiții de cvorum. Cvorumul necesar este de 190 de deputați.

 

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close