Antena 3 CNN Politică Punctul de întâlnire: 10 mari secrete și scenarii politice

Punctul de întâlnire: 10 mari secrete și scenarii politice

Punctul de întâlnire: 10 mari secrete și scenarii politice
de M.Z.    |    12 Mar 2017   •   21:42

Mai multe secrete și scenarii politice au fost prezentate și comentate duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

1. Un plan bine pus la punct, cu sprijin intern și extern, poate duce la ruperea unor aripi din PSD și ALDE. Formarea unui nou partid, numit Noua stângă, condus probabil de Victor Ponta și Daniel Constantin, ar putea juca rolul UNPR din regimul Băsescu.

2. Cu toate că CCR scrie negru pe alb că DNA a încălcat Constituția, este posibil ca sub conducerea Laurei Codruța Kovesi să se facă un dosar penal familiei Iohannis, cu acuzarea soției președintelui, Carmen Iohannis, după decizia Curții de Apel Brașov și respingerea contestației în anulare de la Curtea de Apel Pitești.

3. Fostul premier Dacian Cioloș a primit aprobarea pentru a-și face un nou partid, cu intenția de a slăbi PNL și ALDE pe partea dreaptă. Și cu ajutorul USR, să dea lovitura liberalilor, mai ales PNL, care să se ducă sub 10% în viitoarele alegeri.

4. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, al treilea om în stat Liviu Dragnea, ar putea fi în curând condamnat în dosarul pe care-l are la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dragnea a spus de mai multe ori că a primit mesajul că va fi băgat la închisoare, cu ajutorul adversarilor săi.

5. Planul de instabilitatea accentuată și de rupere a unor aripi din PSD și ALDE are ca obiectiv formarea unei noi majorități. Președintele Iohannis și-a dorit lucrul acesta după alegerile din 11 decembrie, dar până acum, nu a fost posibil. Disidentele din PSD și ALDE, plus deciziile din zona Parchetelor și a justiției, ar putea schimba total votul popular în câteva luni.

6. Premierul Sorin Grindeanu este încurajat să preia conducerea PSD, în cazul în care se adeverește profeția lui Liviu Dragnea că va fi băgat la închisoare. Grindeanu are o relație mult mai funcțională cu Iohannis decât cu Dragnea.

7. În urma evoluțiilor tensionate din viața politică, președintele Klaus Iohannis ar putea fi acuzat de încălcarea Constituției și pentru a fi suspendat. Călin Popescu Tăriceanu ar putea deveni președinte, dacă actuala majoritate PSD-ALDE-UDMR-Minorități rezistă în Parlament.

8. Sebastian Ghiță s-ar afla în Serbia, cu opțiunea de a ajunge oricând în Rusia. Prieteni din politică și media l-ar fi vizitat recent la Belgrad, unde Ghiță s-ar fi refugiat cu toate fotografiile, filmele și documentele importante despre execuțiile politice pe mâna unor magistrați infiltrați în timpul regimului Băsescu.

9. Rămasă în pronunțare în dosarul Gala Bute, ICCJ o va condamna probabil pe Elena Udrea șa ani grei de închisoare. Acela va fi momentul în care Traian Băsescu ar pute face dezvăluiri șocante ce vor duce la consecințe grave pentru șefa DNA, pe care el a promovat-o și susținut-o timp de 10 ani. Băsescu a declarat că Laura Kovesi trebuie demisă și anchetată.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close