Antena 3 CNN Politică Punctul de întâlnire: Ce s-a întâmplat cu autorul imnului PDL, „Verde-nrourat”

Punctul de întâlnire: Ce s-a întâmplat cu autorul imnului PDL, „Verde-nrourat”

Punctul de întâlnire: Ce s-a întâmplat cu autorul imnului PDL, „Verde-nrourat”
05 Sep 2017   •   21:01

Radu Tudor a arătat, la emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, ce s-a întâmplat cu autorul imnului PDL, Mircea Rus (fost Rusu).

Radu Tudor arată că autorul imnului PDL, „Verde-nrourat”, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită și spălare de bani, pentru acțiunile sale din perioada în care era primar al comunei mureșene Band.

”Aștia și imnul l-au avut corupt. Vă dați seama?”, a comentat Radu Tudor.

Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au fost săvârșite în vara anului 2008, când Mircea Rus (fost Rusu) ocupa funcția de primar.

"Inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar și ordonator de credite al comunei Band, județul Mureș, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăți comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii și derulării în bune condiții a unui contract de execuție lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, contractul de execuție lucrări a fost atribuit societății agreate pe 23 septembrie 2008, iar ulterior, până la data de 14 august, Mircea Rus a primit mită de la Trofin, în mai multe tranșe, suma totală de 400.000 de lei.

"Pentru a ascunde și pentru a disimula adevărata proveniență a sumei menționate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut", se mai menționează în comunicat.

Potrivit DNA, primarul Rus a solicitat și primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăți comerciale, pe 26 iunie 2009, suma de 35.000 de lei, în scopul derulării în bune condiții a aceluiași contract de lucrări. După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Mureș.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire radu tudor pdl
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close