Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Era Victor Ponta, la final în PSD

Punctul de Întâlnire. Era Victor Ponta, la final în PSD

Punctul de Întâlnire. Era Victor Ponta, la final în PSD
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Oct 2015   •   19:18

Mandatul de prim-ministru se află pe masa lui Liviu Dragnea şi numai PSD poate să treacă o moţiune de cenzură, a spus premierul Victor Ponta, care a cerut totodată să fie anunţat "când e momentul", şi totodată el a precizat că are forţa să renască din cenuşă, ca pasărea Phoenix. 

 
Replica lui Liviu Dragnea a venit câteva ore mai târziu, acesta spunând că Victor Ponta nu are un mandat pe care l-a pus pe masa preşedintelui PSD, ci este la dispoziţia partidului.
 
Subiectul a fost abordat în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3.
 
Sociologul Marius Pieleanu a explicat că, în acest moment, partidul nu are pe nimeni mai bun ca Victor Ponta pentru funcţia de prim-ministru.
 
"Premierul Ponta, în discursul său, care a fost unul bun, a spus-o foarte clar că va pleca dacă PSD îi va cere asta. Prin moţiune de cenzură sau alte canale, mai puţin formale. În opinia mea, astăzi PSD nu poate să producă ceva mai bun pentru calitatea de premier în afară de Victor Ponta. De altfel, Ponta este o persoană legitimată pentru această funcţi şi cred că ar fi decent să i se acorde încredere până la următoarele alegeri."
 
Pe de altă parte, analistul Bogdan Chirieac a explicat că PSD poate da oricând pe cineva pentru funcţia de premier.
 
"Indiferent dacă relaţia este sau nu armonioasă, Dragnea şi-a făcut echipa. Are un vot masiv în partid, care se uită cu încredere la el. PSD rămâne, în ciuda măcelului la care a fost supus, cel mai important partid din România. I-am văzut astăzi. Mii de oameni. Acest partid are multe personalităţi care pot deveni premieri ai unui guvern PSD."
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close