Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Ilie Şerbănescu: Dacă ăsta e capitalism, atunci e perfect. Suntem învingători!

Punctul de Întâlnire. Ilie Şerbănescu: Dacă ăsta e capitalism, atunci e perfect. Suntem învingători!

Punctul de Întâlnire. Ilie Şerbănescu: Dacă ăsta e capitalism, atunci e perfect. Suntem învingători!
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Dec 2013   •   19:38
Emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de jurnalistul Radu Tudor, a avut ca temă principală România capitalistă, care astăzi a împlinit 24 de ani de existenţă. 
 
Profesorul Cristian Pîrvulescu a explicat că, chiar şi după acest număr de ani, România nu scapă de violenţa cu care a luat fiinţă dar că încă încercăm. 
 
"A existat un început violent al României, nici până în ziua de astăzi nu putem scăpa de acele porniri violente, dar încercăm să construim o societate stabilă şi prosperă. Prosperitatea nu este foarte vizibilă în România. Dar inclusiv cele două mandate prezidenţiale ale lui Ion Iliescu sunt atât de diferite. Sunt două lumi diferite. Tranzitul lui Emil Constantinescu, nu se putea fără. Mandatele lui Traian Băsescu reprezintă exact un exemplu de regim care nu funcţionează la noi. Sunt foarte multe exemple de regimuri care nu au reuşit, chiar şi în Franţa, a fost nevoie de trei - patru generaţii care să sufere până la stabilitate."
 
Analistul economic Ilie Şerbănescu a explicat că, în viziunea sa, nu poate fi numit capitalism ce se întâmplă în România. 
 
"Eu nu ştiu dacă ăsta e capitalism. Atunci capitalismul nu mai poate fi o năzuinţă. Astea sunt nişte mijloace, nu nişte obiective. Obiectivul este să trăieşti mai bine. Dacă tot capitalism se numeşte să furi cum se fură în România, care este o predominantă în România, este clar. Deocamdată încă se mai fură din ce au făcut alţii. Acelaşi popor. Dacă ăsta e capitalism, atunci e perfect. Suntem învingători."
 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire radu tudor
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close