Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire: Ministrul de Interne explică protocolul dintre MAI şi SPP, în cazul accidentului produs de Traian Băsescu

Punctul de Întâlnire: Ministrul de Interne explică protocolul dintre MAI şi SPP, în cazul accidentului produs de Traian Băsescu

14 Apr 2013   •   20:00

Emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor l-a avut ca invitat pe ministrul de Interne Radu Stroe, duminică seară. În cadrul emisiunii au fost abordate mai multe teme, printre care şi accidentul provocat de preşedintele Traian Băsescu:

Ministrul a explicat că a fost sesizat chiar de şeful Brigăzii Rutiere în legătură cu acest fapt: "În acest context, vreau să mă refer la un concept european - acela că părţile se pot înţelege în cazul unui accident, cu condiţia să nu existe victime omeneşti sau mari pagube. În cazul în speţă a fost un banal accident de circulaţie. Preşedintele Băsescu probabil s-a înţeles cu celălalt şi, mergând pe înţelegere, nu mai există niciun soi de problemă", a explicat Stroe.

"M-aş opri aici, pentru că nu ar mai fi mare lucru de adăugat doar că există un protocol între MAI şi SPP, potrivit căruia atunci când preşedintele se deplasează în convoi prezidenţial, Poliţia este prezentă, se manifestă acolo. Însă, în momentul în care preşedintele, la libera alegere, doreşte să facă o deplasare, cu caracter privat, într-o maşină privată, în acel moment Poliţia nu are niciun fel de obligaţie să şi ştie sau să fie prezentă. Şi cu asta cred că am încheiat tot ce se putea spune în acest caz", a conchis Stroe.

×
Parteneri
Ea este femeia care a murit după accidentul de tren din Galaţi
x close