Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Profil penal consacrat - Mircea Băsescu

Punctul de Întâlnire. Profil penal consacrat - Mircea Băsescu

Punctul de Întâlnire. Profil penal consacrat - Mircea Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iun 2014   •   19:56
Incercarea disperata a presedintelui Romaniei Traian Basescu de ascundere si acoperire a operatiunilor fratelui sau Mircea Basescu se loveste de o serie de evidente strigatoare la cer. 
 
Pretinzand ca este promotorul justitiei si al anticoruptiei, Traian Basescu si institutiile sale (DNA si serviciile secrete, pe care in trecut le numea sistemul ticalosit) au inchis ochii la toate semnalele publice si probele invocate in anchetele jurnalistice in cel priveste pe Mircea Basescu. 
 
Sunt 10 ani de cand fratele presedintelui are afaceri si relatii foarte suspecte. Presedintele Romaniei nu poate pretinde nici o secunda ca n-a stiut. Importante dezvaluiri ale presei, documente ale procurorilor si interceptari efectuate in dosare penale au indicat fara putinta de tagada ca Mircea Basescu era un cunoscut al persoanelor controversate, un individ implicat in afaceri dubioase si un beneficiar al unor bani negri vehiculati de tot felul de apropiati si rude ale sale. 
 
In anul 2006, Directia Nationala Anticoruptie dezvaluia intr-un document exploziv ca bunul prieten al lui Mircea Basescu, seful Vamii Agigea Iulian Teseleanu colecta bani negri de la diversi afaceristi arabi ce derulau operatiuni de import-export in Romania. 
 
Presa centrala si locala a relatat ca Teseleanu a fost protejat in cursul anchetei, desi existatu documente si interceptari care dovedeau implicarea serioasa in fapte penale a prietenului fratelui presedintelui Romaniei. 
 
Asadar, DNA stia de acum 8 ani despre mafia din Constanta si Agigea Sud. Port si Vama. Are chiar dovezi audio si video ca Iulian Teseleanu, prietenul intim al lui Mircea Basescu, este mafiot cu acte-n regula. Si strangea banii din vami, luati ca spaga de la contrabandisti arabi. Sunt date nume in clar, numere de telefon, conexiuni. Totul. 
 
De 8 ani, acest dosar e musamalizat in privinta numelor grele. Teseleanu e protejat prin intermediul numelui Basescu. Unele retinerile si arestari au fost facute abia in 2011, dar evident ca prietenul familiei Basescu nu a patit nimic. 
 
Ce s-a intamplat cu spagile grase, de milioane de euro si dolari, luat de apropiatii lui Mircea Basescu, cel arestat azi pentru luare de mita si trafic de influenta asupra justitiei? 
 
Dupa toata aceasta poveste exploziva, ce credeti ca a facut Mircea Basescu? Si-a petrecut un concediu extrem de costisitor, in SUA, cu Iulian Teseleanu, unde se spune ca timp de o luna au cheltuit in direct 100.000 de dolari !
 
Iata ce spunea presa locale din Constanta: 
 
"Mircea şi Doiniţa Băsescu au petrecut sărbătorile de iarnă (2009-2010) în celălalt capăt al lumii, în Statele Unite ale Americii, fiind printre puţinii oameni care se pot lăuda că au început noul an într-un elicopter, deasupra Marelui Canion. Fratele preşedintelui României a stat în SUA aproape o lună de zile, de pe 10 decembrie până pe 4 ianuarie, familia Băsescu fiind însoţită de şeful Vămii Constanţa, Iulian Teşeleanu, şi soţia acestuia".
 
Dupa acest scandal serios ce n-a avut nici o consecinta pentru familia Basescu sau prietenii acesteia, anul 2009 aduce o noua poveste exploziva : implicarea fratelui presedintelui Romaniei in trafic de armament. 
 
Aceeasi asociere a lui Mircea Basescu prin persoane dubioase in povesti dubioase, pentru care alte persoane ar fi fost demult cercetate si poate chiar arestate. Dar protectia sistemului a functionat din plin. 
 
Chiar Traian Basescu recunoastea in August 2009 ca stia de anturajul si afacerile dubioase ale lui Mircea Basescu si declara : ""Daca frate-miu se mai baga intr-o firma din asta dubioasa, eu cred ca pot sa nu mai candidez (…) In orice caz, de dusmani te poti apara, insa este foarte greu sa te poti apara de propriul tau frate". 
 
Dupa scandalul cu vama, cu portul si cu traficul de armament, Mircea Basescu se implica intr-o relatie de cumetrie cu familia de interlopi Bercea Mondial. 
 
Dupa ce-l vede pe presedintele Romaniei ca danseaza si petrece, apoi primeste un ban de aur de la interlopi, Mircea Basescu se simte incurajat sa primeasca "un morman de bani", adica 250.000 euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni in justitie ca liderul clanului sa primeasca o condamnare mai mica, sa scape de inchisoare. 
 
Antena 3 difuzeaza filmarile facute de cumetrii lui Mircea Basescu cand acesta recunoaste sumele primite si traficul de influenta savirsit. El spune in mod repetat pe inregistrarile video recunoscute de procurori si judecatori ca probe: 
 
"Traian stie. Crezi tu ca nu stie?" 
 
Oricate scuze si diversiuni ar lansa Traian Basescu, un lucru este clar. Responsabilitatea politica, morala si legala este comuna pentru fratii Basescu, Traian si Mircea. De 10 ani, toata Romania stie de activitatile penale desfasurate de Mircea Basescu. 
 
Fratele arestatului, presedintele Romaniei, care stie totul din dosare si interceptari despre adversarii sai, nu poate fi credibil cind spune ca nu stia ce facea Mircea.  
 
Demisia lui Traian Basescu, ceruta de Parlamentul Romaniei si de milioane de romani este doar chestiunea de minima decenta si responsabilitate. Raspunderea penala este inevitabila dupa 21 Decembrie, ultima zi cu imunitate a lui Traian Basescu. 
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close