Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Revoluţia internetului în campania pentru alegerile prezidenţiale

Punctul de Întâlnire. Revoluţia internetului în campania pentru alegerile prezidenţiale

Punctul de Întâlnire. Revoluţia internetului în campania pentru alegerile prezidenţiale
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Noi 2014   •   20:28
Scena politica e mai agitata ca oricand. PSD e intr-un razboi generalizat, curg acuzatii de comunism, coruptie si baroniada recunoscute chiar de presedintele partidului. 
 
Ion Iliescu e in conflict deschis cu actuala conducere, mai tinara si lipsita de experienta, premierul Ponta accepta ideea ca poate fi schimbat din fruntea Guvernului, se vorbeste despre o noua majoritate odata cu venirea lui Iohannis la Cotroceni. 
 
In PNL, e o disputa serioasa pentru sefia partidului istoric. Vechii liberali au o jena sa dea partidul pe mâna fostului socialist Vasile Blaga.  
 
Norica Nicolai, europarlamentar PNL, a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că nu a observat o analiză serioasă a PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale şi că un om politic redutabil din PSD, Ion Iliescu, a reuşit să dea o lecţie membrilor mai tineri din partid.
 
"Unii îşi doresc puterea, alţii simt că e precară şi dacă Victor Ponta se derobează acum de o responsabilitate, înseamnă că Victor Ponta are nişte condiţionalităţi care sunt dincolo de exerciţiul democratic. O analiză solidă a ce s-a întâmplat în alegeri ar fi dus la nişte concluzii, dar am văzut trei oameni care au fost excluşi. Cred că asta nu este o soluţie. Generaţie succesoare, că tot le place unora să vorbeească despre asta, a primit o lecţie de la un om care este un om politic redutabil, Ion Iliescu."
 
În schimbl, vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a explicat că noile media de comunicare au avut un rol foarte important în acest scrutin electoral.
 
"Eu cred că în societatea românească s-a dezvoltat o discordie fără precedent, între categorii sociale, tineri şi bătrâni. În campania electorală, mesaje agresive fără relevanţă s-au manifestat mai ales pe online, unde noi nu am existat. Tehnologia este invazivă în viaţa noastră. Generaţiile sub 40 de ani nu îşi mai iau informaţiile din presă sau de la televizor. Şi percep mesajele pe care cineva le postează acolo. Atât timp cât nu vii cu o contra-pondere la mesajele negative, evident că acestea se rostogolesc în continuare. Noi nu am găsit posibilitatea să contracarăm. Şi, de asemenea, nu am ştiut să promovăm în mai mare măsură, spre exterior, credibilitatea PSD."
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close