Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Situaţia politică din România, influenţată de nevoile Europei pentru siguranţă

Punctul de Întâlnire. Situaţia politică din România, influenţată de nevoile Europei pentru siguranţă

Punctul de Întâlnire. Situaţia politică din România, influenţată de nevoile Europei pentru siguranţă
Sursa foto: Foto: VideoNews
09 Mar 2014   •   19:13
Profesorul Cristian Pârvulescu a explicat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire, la Antena 3, că Traian Băsescu a fost conştient că nu va exista vreo problemă la CCR în numirea noului Guvern şi că exerciţiul a avut un sens constructiv.
 
"Pe de altă parte, Băsescu a câştigat ceva - promisiuniea unui program constituţional. Traian Băsescu a făcut o concesie, în condiţiile în care şi Victor Ponta a făcut o concesie. Cred că liniştea politică în România era importantă."
 
Pe de altă parte, consilierul onorific al premierului, Gyorgy Frunda, a explicat că preşedintele Băsescu a încercat să profite de acest moment, dar a ieşit în pierdere. 
 
"Preşedintele republicii este o firă autoritară. A încercat să profite de intrarea UDMR la guvernare şi a încercat să dirijeze discuţia spre un alt articol, pentru numirea unui nou premier. Şi-a dat seama că nu se poate, astfel încât trebuia să iasă cu o pierdere cât mai mică."
 
"Este clar că moţiunea nu va trece şi Guvernul va ieşi întărit din acest exerciţiu, dar în spatele discuţiilor se află situaţia din Ucraina. Bastionul din Est al UE, România, are nevoie de stabilitate în astfel de momente", a conchis Frunda.
 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close