Antena 3 CNN Politică Punctul de întâlnire: Va avea probleme Eduard Hellvig la votul în Parlament?

Punctul de întâlnire: Va avea probleme Eduard Hellvig la votul în Parlament?

Punctul de întâlnire: Va avea probleme Eduard Hellvig la votul în Parlament?
22 Feb 2015   •   20:45
Incepand de luni, PSD si PNL incep dezbaterile in Parlament pentru numirea noului director al SRI dorit de presedintele Klaus Iohannis, europarlamentarul liberal Eduard Hellvig
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, alături de invitaţii săi, europarlamentarul PNL, Norica Nicolai şi sociologul Marius Pieleanu
 
Pieleanu a explicat că nu vede de ce Hellvig ar avea probleme cu votul din Parlament:
 
"Nu cred că vor fi probleme, ba din contră, presupun că peste 70% va primi vot la vedere pentru funcţia asta. Este o funcţie importantă, Edi Hellvig este foarte frecventabil. Ne tot întrebăm ce rol mai joacă SRI astăzi, dacă nu cumva s-a abătut de la obiectivele sale şi poate Edi Hellvig poate să aducă SRI în matca sa."
 
De asemenea, europarlamentarul Norica Nicolai a explicat că are încredere în capacitatea lui Hellvig de a face treabă bună în ipostaza de şef al SRI. 
 
"În ziua în care va depune jurământul, va uita ce a scris. Nu cred că PSD se va crampona de reacţia aceasta de care ziceaţi, pentru că şi PSD înţelege nevoia numirii pentru această funcţie. Sunt convinsă, din câte îl ştiu eu pe domnul Hellvig, că nu va face partizanat politic. E momentul să terminăm cu acest tip de idei, serviciile trebuie să îşi facă treaba, conform legii. O lege revizuită, după părerea mea". 
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close