Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Victor Ponta, despre candidatura la prezidenţiale şi cine ar putea să îl înlocuiască

Punctul de Întâlnire. Victor Ponta, despre candidatura la prezidenţiale şi cine ar putea să îl înlocuiască

Punctul de Întâlnire. Victor Ponta, despre candidatura la prezidenţiale şi cine ar putea să îl înlocuiască
22 Iun 2014   •   21:07

Premierul Victor Ponta a declarat, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că deşi este pozitiv faţă de rezultatele sondajelor, inclusiv barometrul casei Avangarde, nu se poate pronunţa asupra unei candidaturi.

 
"Un sondaj este o fotografie. Aş fi ipocrit să zic că nu îmi place, dar mai e mult până în iarnă. Indiferent care vor fi candidaţii, eu sunt sigur că va fi un rezultat strâns. Aşa a fost în ultimii ani de alegeri, aşa bănuiesc că va fi şi acum. Noi avem o procedură pe care am aprobat-o şi în jur de 1 august avem Consiliu Naţional şi abia în septembrie se anunţă candidatul. Ceea ce contează în alegerea mea este aceea convingere care mi-a fost întărită în aceşti doi ani şi jumătate de când sunt premier, că România, prin sistemul său politic ciudat, are şanse să evolueze atunci când preşedintele şi premierul lucrează împreună. Aşa a fost şi cu NATO, şi cu UE, când cei doi se luptă între ei, ţara merge mult mai greu. Dacă există vreun om despre care să cred că va câştiga, atunci voi rămâne premier. Dacă nu, voi căuta un om cu care să fac tandem să fie premier şi eu preşedinte. Vom vedea", a explicat Ponta.
 
Totuşi, Ponta a vorbit în premieră despre posibilitatea ca un înlocuitor al său, în caz că va ajunge la Palatul Cotroceni, să nu fie din PSD. "Aş da mai puţin de 50% şanse să fie un membru al PSD, UNPR, PC. Mai degrabă cred că o discuţie ceva mai largă cu toată forţele politice, nu vorbesc de PMP aici, ci de liberali, de UDMR, toţi ceilalţi, să găsim un premier cu sprijin larg. Eu aşa privesc. Când am fost spriijnit am putut să fac schimbări majore." 
 
Cât despre posibilitatea numirii unui candidat pentru alegerile prezidenţiale, Ponta a explicat că mai sunt de parcurs câteva etape până la anunţul oficial. 
 
"Categoric, lucrurile se fac într-un anumit sens. Până pe 1 august vom şti din partea USD-ului cine vrea să fie candidat. Dacă sunt mai mulţi candidaţi trebuie să avem o procedură de selecţie internă. Apoi pregătim campania, proiectul de ţară, din acest punct de vedere, tocmai pentru că în cadrul USL, când era Crin Antonescu candidat, noi am făcut un profil şi de premier şi de preşedinte. Un preşedinte care să fie opusul lui Traian Băsescu. Acest profil l-am creionat cu gândul la Crin dar dacă el a ieşit din această paradigmă, din punctul meu de vedere s-a lăsat păcălit şi a greşit", a explicat premierul.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close