Antena 3 CNN Politică "Pupat piaţa Independenţei", la preluarea portofoliilor. Unii regretă "sacrificiul" Coaliţiei (FOTO)

"Pupat piaţa Independenţei", la preluarea portofoliilor. Unii regretă "sacrificiul" Coaliţiei (FOTO)

"Pupat piaţa Independenţei", la preluarea portofoliilor. Unii regretă "sacrificiul" Coaliţiei (FOTO)
02 Oct 2009   •   13:19

Contrar aşteptărilor, predarea portofoliilor de către miniştrii demisionari ai PSD şi preluarea lor de către interimarii democrat-liberali nu a fost însoţită de scandalul cu care ne-am obişnuit în ultimele zile.

Dacă până ieri, partenerii de Coaliţie nu se puteau privi în ochi - la propriu - astăzi, miniştrii au reuşit să se aşeze la aceeaşi masă şi să anunţe planurile pentru fiecare domeniu unde s-au produs schimbări. Mai pe româneşte, vorba lui Caragiale: "Pupat piaţa Independenţei".


Premierul Emil Boc a ajuns la sediul Ministerului Educaţiei unde s-a întâlnit cu fostul ministru Ecaterina Andronescu. Declaraţiile celor doi s-au axat, în primul rând, pe planurile din Învăţământ şi apoi pe motivele politice care au dus la destrămarea Coaliţiei.

Întrebată dacă regretă pierderea portofoliului din Educaţie, Ecaterina Andronescu a declarat că nu se pune problema, întrucât ea este, în primul rând, dascăl şi deci nu va părăsi sistemul de Învăţământ.

Au lipsit, însă, replicile acide aruncate de-a lungul guvernării şi, cu precădere, de la începutul acestei săptămâni.




Unii şi-au exprimat chiar "regretul profund" pentru plecarea anumitor miniştri PSD.

Este şi cazul ministrului democrat-liberal al Economiei şi interimar la Sănătate, Adriean Videanu. În conferinţa de presă susţinută la sediul Ministerului, acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa ministrului demisionar Ion Bazac şi la acţiunile desfăşurate de acesta în perioada mandatului. Videanu şi-a exprimat din nou regretul

"Este victima unei decizii politice. (...) Am mai spus-o, din păcate am sacrificat o ţară pentru un om şi efectele se văd", a declarat Videanu.




Au existat, însă, şi cazuri în care miniştrii nu s-au întâlnit la schimbul de portofolii. Spre exemplu, Elena Udrea şi Sorina Plăcintă nu au fost întâmpinate de Nicolae Nemirschi şi Victor Ponta la preluarea mandatelor din Mediu, respectiv Relaţia cu Parlamentul.

Chiar şi aşa, însă, miniştrii nu s-au lansat în acuzaţii, ci au preferat să vorbească despre bunul mers al activităţii ministeriale.




VIDEANU, LA PRELUAREA "SĂNĂTĂŢII": REGRET PLECAREA LUI BAZAC




Antena3.ro




×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close