Antena 3 CNN Politică PUSL, exemplu de fair play politic, în scandalul Schengen

PUSL, exemplu de fair play politic, în scandalul Schengen

Reacția ministrului Cătălin Predoiu, după Forumul de la Salzburg, este una lăudabilă și care ar trebui să servească drept exemplu altor politicieni, spune Partidul Umanist Social Liberal, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului de Interne. 

PUSL, exemplu de fair play politic, în scandalul Schengen
Sursa foto: PUSL
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   11:11

”Stimate domnule ministru, 

Partidul Umanist Social Liberal a luat act cu un deosebit interes de explicațiile oferite de domnia voastră în ceea ce privește continuarea procesului de integrare a României în spațiul Schengen

Atitudinea adoptată de dumneavoastră, într-un moment în care emoțiile erau la cote înalte, trebuie felicitată și dată drept exemplu pentru toți politicienii, care în permanență trebuie să fie atât bine pregătiți, cât și calmi în fața tuturor provocărilor, care să fie mereu abordate cu demnitate, onoare și curaj. 

Apreciem faptul că ați lămurit chestiunea migranților, dar și faptul că nu există condiții suplimentare din partea Austriei, care să condiționeze intrarea României în Schengen.

Citește și: "S-a creat emoție cu sirienii și afganii!" | Ministrul Predoiu dezvăluie câți migranți vrea Austria să trimită în România, pentru ca țara noastră să fie primită în Schengen

De altfel, credem că Uniunea Europeană este rezultatul colaborării unor parteneri cu drepturi egale, în ciuda diferențelor și decalajelor care încă există între țările membre. România face în permanență eforturi pentru a reduce aceste decalaje și nu ar trebui niciodată să accepte să fie tratată ca o țară de rang inferior, mai ales în condițiile în care respectă integral cerințele oficiale ale Uniunii. 

Cu respect și considerație, 

Cristian Popescu Piedone, președinte executiv al PUSL”, a transmis PUSL într-un comunicat.

Ministrul Cătălin Predoiu a explicat, marți, care este situația reală în privința intrării României în Schengen, spunând că Austria nu a impus niciun fel de condiții suplimentare țării noastre, așa cum se tot discuta.

×
Subiecte în articol: PUSL Schengen Catalin Predoiu
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close