Antena 3 CNN Politică PUSL: Opriți exportul de cereale și salvați sectorul zootehnic de la faliment

PUSL: Opriți exportul de cereale și salvați sectorul zootehnic de la faliment

Apelurile producătorilor de carne către guvernanți, care cer oprirea exporturilor de cereale, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru factorii de decizie, care trebuie să țină seama de sfaturile specialiștilor și să ia măsurile care se impun pentru a preveni o potențială criză alimentară, transmite Partidul Umanist Social Liberal.

PUSL: Opriți exportul de cereale și salvați sectorul zootehnic de la faliment
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mar 2022   •   15:50

PUSL susține acest demers și propune oprirea exporturilor de cereale și alte produse alimentare de bază, incluzând aici materii prime.

"Chiar dacă astăzi există excedent în ceea ce privește anumite produse, datorită unor recolte-record de anul trecut, nu putem pleca de la premisa că și anul acesta va fi unul la fel de bun pentru agricultură. Dimpotrivă, semnalele sunt că ar putea exista probleme și, de aceea, statul român trebuie să se preocupe de siguranța alimentară a cetățenilor", declară Daniel Ionașcu, președintele executiv PUSL.

"Am văzut cât de ușor am trecut de la o criză la alta. Criza sanitară a lăsat adânci urme în economie, apoi a venit criza prețurilor la energie și gaze, acum ne confruntăm cu alte potențiale probleme din cauza creșterii prețului carburanților și a conflictului de la granițele României. Toți acești factori constituie premiese pentru o posibilă criză alimentară. Fără a fi insensibili la dramele altora, responsabilitatea celor care conduc astăzi țara trebuie să fie asigurarea viitorului românilor.

Siguranța alimentară este o chestiune care ține de siguranța națională. Opriți exporturile de cereale, refaceți stocurile țării și rezerva de stat, sprijiniți sectoarele din economie care sunt pe marginea prăpastiei.

Am convingerea că acționând ferm, cu înțelepciune și echilibru, putem rezolva această problemă".

×
Subiecte în articol: PUSL Daniel Ionașcu faliment
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close