Antena 3 CNN Politică PUSL caută soluții pentru rezolvarea problemei migrației interne a forței de muncă non-UE

PUSL caută soluții pentru rezolvarea problemei migrației interne a forței de muncă non-UE

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a organizat în acest weekend, la Poiana Brașov, dezbatarea "Cum oprim migrația forței de muncă non-UE, de la un angajator la altul?".

PUSL caută soluții pentru rezolvarea problemei migrației interne a forței de muncă non-UE
Sursa foto: Hepta
28 Mar 2022   •   11:24

Principala problemă constă în nerespectarea contractului de muncă de către lucrătorii străini din Asia care părăsesc locul de muncă pentru a merge la un alt angajator sau către alte țări din Uniunea Europeană.

Birocrația excesivă este o altă problemă care generează întârzieri și costuri suplimentare pentru angajatori.  

"Avem o legislație extrem de complexă în privința aducerii acestor muncitori din spațiul non-UE, intră în atribuțiile a trei ministere și există extrem de multă birocrație și termene imposibil de respectat în acest moment. 

Doar lucrând împreună putem să tranșăm aceste probleme existente, deoarece s-a văzut că există o nevoie mare de forță de muncă în România".

Printre soluțiile identificate, se numără și creșterea taxei pentru emiterea celui de-al doilea permis de muncă și posibilitatea retragerii permisului de ședere, astfel încât noul angajator să reia formalitățile cu eforturi proprii. 

La dezbatere au participat reprezentanți ai instituțiilor publice locale direct implicate în procesul privind angajarea persoanelor străine, reprezentanți ai mediului asociativ și reprezentanți ai industriei hoteliere.
 

×
Subiecte în articol: PUSL migratie forţă muncă
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close