Antena 3 CNN Politică Puterea a recâştigat majoritatea în Senat. Senatorul independent Ion Toma s-a înscris în UNPR

Puterea a recâştigat majoritatea în Senat. Senatorul independent Ion Toma s-a înscris în UNPR

Puterea a recâştigat majoritatea în Senat. Senatorul independent Ion Toma s-a înscris în UNPR
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Mai 2011   •   18:19
Puterea a recâştigat majoritatea în Senat. Senatorul independent Ion Toma s-a înscris, luni,  în UNPR, potrivit unui comunicat emis presei de către formaţiunea politică.

"Sunt un om de stânga şi înscrierea mea în UNPR este un pas firesc. Am venit alături de colegii care au demonstrat că stânga româneasca nu şi-a pierdut demnitatea. La fel ca toţi colegii din UNPR, nici eu nu mi-am schimbat crezul politic şi valorile, ci alţii au schimbat peste noapte macazul. Regret că partidul pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atât de dramatic în rău în ultima vreme", a declarat senatorul pentru Mediafax.

"Am însă şi o mare bucurie. Şi anume că în UNPR am regăsit foşti colegi, adevăraţi prieteni şi oameni de caracter. Alături de Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Vali Steriu, Anghel Iordănescu (...) Sunt sigur că dacă nu ar fi existat UNPR, România ar fi fost astăzi într-o situaţie mult mai dificilă"

UNPR menţionează că începand de luni, Toma va activa în cadrul grupului,  care are în prezent 27 de parlamentari - 12 senatori şi 15 deputaţi.

Tot luni, senatorul PDL Şerban Rădulescu a demisionat din partid

Astfel, se schimbă din nou raportul de forţe modificat câteva ore mai devreme, odată cu plecarea senatorului Şerban Rădulescu din PDL.

Senatorul Şerban Rădulescu a demisionat din Partidul Democrat Liberal şi a anunţat că devine independent.
Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Esenţial”, senatorul a recunoscut:

"Lucrurile au evoluat de aşa natură încât măsurile luate de guvernul PDL şi multe necesare, nu contest, nu au dus şi am convingereea că nu vor aduce mulţumirea socială. Eu insist pe acest lucru. Trebuie să acorzi populaţiei mulţumire. Oricum, măsurile mele în campanie nu se materializează aşa cum am vrut, dar nu aş vrea să fiu culpabil în faţa celor care m-au ales"

De asemenea, senatorul a declarat că încă nu se pune problema să se înscrie într-un partid politic.

"Deocamdată sunt independent. Este o posibilitate să mă înscriu în alt partid, nu exclud, dar momentan sunt independent. Dacă va fi cazul, voi avea discuţii şi cu partide politice"

Rădulescu este şi membru al Fundaţiei Creştin Democrate, condusă de ministrul de Externe, Theodor Baconschi. Întrebat dacă va demisiona din această fundaţie, Rădulescu a răspuns că nu va demisiona.



×
Subiecte în articol: Senat UNPR majoritate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close