Antena 3 CNN Politică Puterea şi opoziţia, la egalitate în Senat. Alţi doi senatori ai coaliţiei şi-au anunţat demisiile

Puterea şi opoziţia, la egalitate în Senat. Alţi doi senatori ai coaliţiei şi-au anunţat demisiile

Puterea şi opoziţia, la egalitate în Senat. Alţi doi senatori ai coaliţiei şi-au anunţat demisiile
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
de M.Z.    |    10 Apr 2012   •   16:54

Senatorii Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu şi-au anunţat, marţi, în plen demisiile din PDL şi, respectiv, UNPR, primul trecând la PNL, iar celălalt declarând că rămâne independent, informează Mediafax.

"De azi îmi încetez activitatea din PDL şi voi continua activitatea în grupul parlamentar PNL, sunt senator de Caraş Severin" a afirmat Secăşan.

La rândul său, senatorul Cezar Măgureanu a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că îşi dă demisia din funcţia de vicelider al Grupului Progresit şi va activa ca senator independent.

În aceste condiţii, puterea şi opoziţia au acum câte 66 de senatori, în condiţiile în care cvorumul este de 68. Până în prezent, puterea avea 68 de senatori, adică numărul minim necesar pentru asigurarea cvorumului.

În acest moment însă, în Senat distribuţia mandatelor este următoarea:

- PDL: 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban (independent afiliat PDL) şi Radu F. Alexandru (nu a renunţat la mandat pentru a trece la CNA)
- UDMR: 8 senatori
- UNPR: 13 senatori

În total, coaliţia are 66 de senatori:

- PSD: 41 de senatori
- PNL: 25 de senatori

De asemenea, există doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care marţi şi-a anunţat demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.

Practic, de aceştia doi depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfăşurarea şedinţelor dar şi pentru adoptarea legilor organice.

×
Subiecte în articol: demisie pdl opozitie putere senatori
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close