Antena 3 CNN Politică Q&A. Teodor Meleşcanu, despre cum a încercat Traian Băsescu să folosească serviciile

Q&A. Teodor Meleşcanu, despre cum a încercat Traian Băsescu să folosească serviciile

Q&A. Teodor Meleşcanu, despre cum a încercat Traian Băsescu să folosească serviciile
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Feb 2015   •   21:52
Discuţiile despre serviciile de informaţii din România au explodat în ultimul timp, şi pe fondul acuzelor aduse de Elena Udrea, dar şi pe fondul unor evenimente importante la graniţele României. În tot acest timp, fostul preşedinte, Traian Băsescu, a încercat în nenumărate rânduri să îşi apropie, într-un fel sau altul, serviciile. 
 
Teodor Meleşcanu, invitatul Alessandrei Stoicescu în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Q&A", a explicat că fostul preşedinte a încercat de mai multe ori să îşi subjuge serviciile.
 
"De mai multe ori în mandatul meu de 2 ani şi şapte luni. Au fost solicitări de informaţii care nu aveau legătură cu activitatea beneficiarului, preşedintele", a spus Meleşcanu.
 
Fostul şef SIE a explicat că există o hotărâre de Guvern care reglementează foarte clar împărţirea informaţiilor din servicii.
 
"Există un principiu fundamental, stabilit într-o hotărâre de Guvern. Şi aceasta spune că furnizarea de informaţii se face tututor beneficiarilor pentru a-i ajuta atunci când au nevoie, în adoptarea unor decizii sau îndeplinirea unor sarcini. Când am considerat, pentru că directorul serviciului decide când o informaţie este utilă, am transmis."
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close