Antena 3 CNN Politică RA-APPS acordă locuințe de protocol pentru noii demnitari. Dan Nica, primul beneficiar

RA-APPS acordă locuințe de protocol pentru noii demnitari. Dan Nica, primul beneficiar

RA-APPS acordă locuințe de protocol pentru noii demnitari. Dan Nica, primul beneficiar
31 Dec 2008   •   12:30

Vice prim-ministrul Dan Nica a primit, prin decizie a premierului Emil Boc, publicată miercuri în Monitorul Oficial, o locuinţă de protocol, situată în Bucureşti, pe strada Crângului, sector 1.
?Se atribuie imobilul situat în strada Crângului nr. 11A, sector 1, Bucureşti, cu destinaţia de locuinţă de protocol, domnului Dan Nica, viceprim-ministru?, se precizează în decizia semnată de premierul Emil Boc şi publicată în MOf nr.898. Pentru această vilă, Nica va scoate din buzunar doar 10 euro/mp pentru plata chiriei.
Potrivit declaraţiei de avere depuse la Camera Deputaţilor, la preluarea mandatului, Dan Nica deţine o locuinţă personală în Galați.
Nu numai vicepremierul are dreptul de a primi o locuință de protocol. Președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și primul-ministru beneficiază, conform legii, de câte o astfel de locuință ca reședință oficială.
Mircea Geoană își va putea astfel prelungi sejurul în vechiul său domiciliu, vila din Strada Cucu Starostescu, iar Roberta Anastase și Emil Boc nu vor plăti chirie dacă vor opta pentru case de protocol pentru a-și desfășura activitatea în București. De altfel se pare că premierul urmează să primească de la RA-APPS o locuință de protocol, un apartament în celebrul bloc de VIP-uri politice din Strada Mareșal Prezan, unde au locuit Traian Băsescu și Adrian Năstase și unde încă locuiește Nicolae Văcăroiu, președinte al Curții de Conturi.
Conform legii, mai pot beneficia de locuința de protocol, la cerere, dar cu plata chiriei, vicepreședinții Senatului și Camerei Deputaților, miniștrii, miniștrii secretari de stat, președintele Curții de Conturi, președintele Consiliului Legislativ și Avocatul Poporului, pe durata exercitării funcției sau a mandatului cu condiția de a nu deține vreun imobil destinat locuirii în localitatea în care își desfășoară activitatea.
Pentru respectivele locuințe demnitarii în cauză vor plăti chirii infime. Pentru un apartament de până la 60 de metri pătrați chiria este de 2,5 euro/mp. 3 euro/mp se plătesc pentru un apartament de protocol cu o suprafață cuprinsă între 60 si 80 de metri pătrați, și 4 euro pentru o locuință de 100 de metri pătrați. Pentru o vilă de protocol, demnitarii vor plăti doar 10 euro/mp.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close