Antena 3 Politică Radicalii maghiari cer UDMR să arboreze drapelul Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României

Radicalii maghiari cer UDMR să arboreze drapelul Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României

10 Sep 2009   •   16:16
Radicalii maghiari cer UDMR să arboreze drapelul Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României
Sursa foto: drapel þinut Secuiesc

Radicalii maghiari continuă să facă valuri înainte de campanie pentru prezidenţiale. Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a anunţat joi că va solicita parlamentarilor UDMR din secuime să arboreze drapelul Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României, alături de cel al ţării noastre şi de cel al Uniunii Europene. Aşa zisul-drapel a fost doptata de stema şi imnul ţinutului Secuiesc la la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul adunării organizate de CNS, la Odorheiu Secuiesc.
"Consider că, dacă statul român respectă minorităţile naţionale, prin arborarea acestui drapel poate dovedi acest lucru. Ar fi un prim pas pe calea dialogului", a explicat Kulcsar Terza Jozsef, citat de Mediafax, arătând că , în Parlamentul României, sunt 16 deputaţi şi senatori UDMR din Ţinutul Secuiesc care ar putea să iniţieze acest lucru.
Liderul PCM Covasna a subliniat că, în cazul în care parlamentarii UDMR nu vor face niciun pas în acest sens, va adresa o cerere în acest sens conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului. El a invocat legalitatea acestui demers, de vreme ce deja o parte din instituţiile din secuime au arborat steagul secuiesc.
Drapelul autonomist adoptat de către CNS, înfăţişează Soarele şi Luna de culoare galbenă, pe un fond albastru deschis ca semn distinctiv regional al Ţinutului Secuiesc.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close