Antena 3 CNN Politică Radu Berceanu: Cred 100% că preşedintele va candida

Radu Berceanu: Cred 100% că preşedintele va candida

Radu Berceanu: Cred 100% că preşedintele va candida
Sursa foto: radu berceanu
25 Mai 2009   •   09:47

Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, a declarat, referindu-se la liderii PSD şi PNL, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, că, "după ce au ajuns preşedinţi de partid, şi-a adus lumea aminte că există" şi că înainte de acest moment aceştia erau nişte "nimeni".
Referindu-se în acest context la eventuala contracandidatură a lui Traian Băsescu şi convocarea acestuia la grupul PDL pentru a da explicaţii în acest sent, politicianul arăta: ?Eu personal cred 100% că preşedintele va candida, dar din moment ce preşedintele a spus că nu a luat încă o decizie rămâne un semn de întrebare. Eu, spre deosebire de ei (n.red. - parlamentari), mai am încă vreo 2.500 de semne de întrebare şi atunci nu mă gândesc numai la acel semn de întrebare. În orice caz, dacă va exista o astfel de întâlnire, nu cred că preşedintele le va spune, băieţi, m-aţi chemat aici, staţi să vă spun tot ce am de gând să fac. Nu. Preşedintele îşi conduce activitatea şi cariera politică aşa cum consideră dumnealui, nu cum îl întreabă proaspeţii senatori şi deputaţi. Eu cred că sunt nişte oameni acolo foarte valoroşi, care trebuie să aibă însă puţină răbdare. Se întâmplă oricui, mi s-a întâmplat şi mie. Ei au schimbat foarte mult activitatea, adică dintr-odată
s-au trezit într-o altfel de chestiune, unde e şi un fel de egalitate aşa între ei, pentru că toţi sunt la început. Sunt oameni acolo care până acum jumătate de an erau directori, nu ştiu, Sever Voinescu era la televizor, făcea emisiuni, şi dintr-odată constată că sunt la fel cu alţi 343 de directori, că sunt toţi la fel. Chestiunea asta te descumpăneşte puţin, dar e adevărat că, dacă stai acolo şi-ţi faci treaba, uşor, uşor... Nici nu poţi din prima zi de armată să vrei să fii general.?
Într-un interviu pentru Cotidianul, Berceanu sublinia că PDL ar avea candidaţi la fel de bine pregătiţi ca adversarii, dacă Băsescu nu ar mai dori să intre în cursa electorală.
?De exemplu, ca să nu dau exemple despre altcineva, Radu Berceanu. Să nu credeţi că am vreo tresărire în legătură cu Crin Antonescu sau în legătură cu Geoană. Nici una. A, sigur că ei fiind preşedinţi de partid, după ce au ajuns preşedinţi de partid, şi-a adus lumea aminte că există?, susţinea acesta.
În ceea ce priveşte o remaniere în cazul realegerii lui Băsescu, Berceanu spune că "remanierea se poate întâmpla oricând", că nu trebuie să ne aşteptăm la o remaniere, dar aceasta poate să aibă loc, din punct de vedere constituţional, oricând "pe 8, pe 9, pe 10, în cinstea lui 11 iunie când a fost naţionalizarea".

El se referă la o declaraţie a liderului PSD Mircea Geoană, potrivit căreia dacă va ajunge preşedinte va judeca actuala majoritate PDL- PSD prin prisma situaţiei sociale şi economice şi în funcţie de realităţile electorale ale momentului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close