Antena 3 CNN Politică Radu Berceanu: Noi putem să ne gândim să scoatem pe cineva din această coaliţie

Radu Berceanu: Noi putem să ne gândim să scoatem pe cineva din această coaliţie

Radu Berceanu: Noi putem să ne gândim să scoatem pe cineva din această coaliţie
Sursa foto: radu berceanu
11 Mai 2009   •   10:31

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că PDL va discuta cu liderii PSD despre criticile venite din rândul unor miniştri social-democraţi la adresa unor măsuri ale Guvernului, un caz concret fiind al ministrului pentru IMM Constantin Niţă, invocând prevederile protocolului PSD-PDL.

Berceanu a spus că în cadrul coaliţiei au mai fost discuţii despre comportamentul public al unor membri PSD, în special al miniştrilor. "Am purtat astfel de discuţii, nu chiar foarte hotărâte. S-ar putea ca luni să purtăm una mai hotărâtă, să punem piciorul în prag.
Problema e cu cei care fac parte din Guvern, care în conformitate cu protocolul semnat şi de unii şi de alţii au anumite reguli şi anumite limite. Şi aici sunt vreo doi, în primul rând domnul Niţă, care au depăşit clar litera protocolului, care-i scrisă şi semnată", a spus Radu Berceanu duminică seara, citat de Newsin.

Radu Berceanu a invocat chiar prevederile constituţionale, care fac trimitere la solidaritatea guvernamentală."În momentul în care începem unii faţă de ceilalţi să ne lovim, ajungem la ceea ce scrie şi în Constituţie, şi anume solidaritatea guvernamentală. Că e un Guvern compus din două partide sau din 22 de partide, cei care au acceptat să facă parte din acel Guvern au în Constituţie, cu atât mai mult sau mai puţin în protocolul respectiv, nişte obligaţii şi nişte pedepse", a punctat Berceanu.

Întrebat dacă PDL ia în calcul o eventuală ieşire de la guvernare, ministrul Transporturilor a negat, lăsând să se înţeleagă faptul că un asemenea viitor ar putea avea PSD. "Noi n-avem de ce să ieşim, noi putem eventual să ne gândim să scoatem pe cineva din această coaliţie. Nu, nu ne gândim. Nu e chiar atât de deranjant", a spus Berceanu, care, la comentariul unui invitat din studio, potrivit căruia nimic nu-i exclus pe lume, a completat: "dar nu-i exclus nimic pe lumea asta".

Radu Berceanu a preluat o declaraţie a colegului său de Guvern şi de partid, Vasile Blaga, cel care sâmbătă spunea că liderii PSD au un comportament diferit atunci când dimineaţa discută în coaliţie, faţă de cel de după-amiaza, când critică guvernarea."Eu aş adăuga. E periculos să faci jocul ăsta pentru că s-ar putea de la toamnă vreo doi ani şi jumătate-trei să fii într-o perioadă în care ai numai după-amieze. Noi le-a mai spus, am mai tot încercat să găsim o formulă în care guvernarea să fie un act, să zic aşa, pe cât e posibil separat de efuziunile electorale", a spus Berceanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close