Radu Berceanu: O nouă formulă guvernamentală este riscantă. Avem majoritate, dar este una la limită

de Antena3.ro    |    16 Mai 2011   •   18:36
Radu Berceanu: O nouă formulă guvernamentală este riscantă. Avem majoritate, dar este una la limită Foto: INTACT Images
Radu Berceanu, actualmente senator PDL, a declarat că este convins că toţi parlamentarii PDL vor vota în favoarea unei noi formule guvernamentale dacă Emil Boc ar demisiona din funcţia de premier sau în cazul în care Puterea ar decide schimbarea acestuia, conform Agepres.

Totuşi, a comentat, Berceanu, a doua variantă este riscantă, în condiţiile în care majoritatea parlamentară care susţine Guvernul este una "la limită”.

"Este foarte riscant să se vină cu o nouă formulă guvernamentală. Pentru moţiuni de cenzură Opoziţia trebuie să aibă 236 de voturi, de bile adevărate, nu de hârtie. Pentru trecerea unui nou prim-ministru şi a unui nou Guvern trebuie să avem noi 236 de voturi. Lucru ăsta nu e foarte uşor de realizat. Noi avem o majoritate, însă, este vorba de o majoritate la limită.

Radu Berceanu a explicat că, în contextul în care ar fi obligat să voteze componenţa unui nou Guvern, ar urma linia impusă de partid.

"Eu sunt parlamentar PDL şi voi rămâne parlamentar PDL indiferent ce se întâmplă. Voi face acele lucruri pe care conducerea PDL le va decide că trebuie făcute. Activitatea politică este una de echipă, nu e un sport individual. E un fel de rugby, nu e ca aruncarea suliţei. Unii mai au şi astfel de păreri, dar eu nu le împărtăşeşc. Chiar dacă unii sau alţii sunt în conducere echipa trebuie să funcţioneze. Eu voi merge pe deciziile echipei”, a mai spus senatorul PDL.

De asemenea, fostul ministru al Transporturilor a susţinut că, în opinia sa, nu ar fi oportună o formulă guvernamentală cu un premier tehnocrat.

x close