Antena 3 CNN Politică Radu Mazăre, cerere să fie transferat în Madagascar. Curtea de Apel Constanța a respins documentele

Radu Mazăre, cerere să fie transferat în Madagascar. Curtea de Apel Constanța a respins documentele

Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Acesta a depus în acest sens și documente, însă nu a avut succes. 

Radu Mazăre, cerere să fie transferat în Madagascar. Curtea de Apel Constanța a respins documentele
09 Iun 2020   •   14:06

Cererea fostului edil al Constanței a fost respinsă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Radu Mazăre a fost extrădat acum mai bine de un an, pentru executarea unei pedepse de nouă ani de închisoare.

În prezent, magistraţii constănţeni judecă în apel un dosar în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

„În baza art.74 alin.(2) cu ref. la art.65 din Lg. nr.302/2004 rep. & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ştefan în Republica Madagascar", scrie în soluţia publicată pe portalul instanţei.

În mai 2019, omul de afaceri a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliţiei, pentru a-şi ispăşi o pedeapsă de nouă de închisoare cu executare.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro (decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe).

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Radu Mazare cerere Madagascar
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close