Antena 3 CNN Politică Radu Moldovan: Anul 2013 este unul istoric. Nu vom avea nicio scuză dacă nu facem o Constituţie modernă

Radu Moldovan: Anul 2013 este unul istoric. Nu vom avea nicio scuză dacă nu facem o Constituţie modernă

Radu Moldovan: Anul 2013 este unul istoric. Nu vom avea nicio scuză dacă nu facem o Constituţie modernă
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2013   •   16:48

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, afirmă că anul 2013 este unul istoric şi "decisiv" pentru România şi că nu va exista nicio scuză pentru USL dacă nu va reuşi să facă o Constituţie modernă, în condiţiile în care are o majoritate confortabilă în Parlament, conform Mediafax.
   
Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, membru în Comitetul Executiv Naţional, a declarat, duminică, în faţa a peste 450 de social-democraţi mureşeni prezenţi la Palatul Culturii la Conferinţa Municipală a PSD Târgu Mureş, că populaţia a dat USL o majoritate confortabilă în Parlament şi că nu va exista "nicio scuză" dacă alianţa de la guvernare nu va reuşi să facă o Constituţie.
   
"Anul 2013 e un an istoric, un an decisiv pentru România şi prin modificările care trebuie aduse prin regândirea Constituţiei României, dar mai ales reorganizarea administrativ-teritorială a României. Populaţia ne-a acordat o asemenea încredere încât în momentul de faţă putem lua decizii, nu mai există nicio scuză - că nu avem majoritate, nu ne înţelegem cu UDMR, nu ne înţelegem cu nu ştiu cine. Nu vom avea niciun fel de scuză dacă nu vom reuşi să facem o Constituţie modernă, care să aibă o revizuire bazată pe principii şi negândindu-ne la partide şi la persoane. Şi eu cred că atât Victor Ponta, cât şi Crin Antonescu au capacitatea necesară să facă o Constituţie modernă pentru un stat modern, România", a declarat Moldovan.
   
El a adăugat că reprezentanţii USL trebuie de asemenea să aibă, în problema reorganizării administrative, "capacitatea de a vedea dincolo de persoane" şi viziune, astfel încât regiunile să fie "un element care va putea să sprijine dezvoltarea comunităţilor respective".
   
Moldovan a apreciat că, dacă modificarea Constituţiei şi reorganizarea administrativă nu vor fi făcute corespunzător şi ca atare nu vor putea fi atrase fondurile europene "care sunt principala resursă financiară de dezvoltare a României", pe reprezentanţii USL nu îi va "ierta nimeni".
   
În altă ordine de idei, Moldovan şi-a exprimat încrederea în capacitatea Guvernului condus de Victor Ponta de a face ca România să "redevină un partener" pentru ţările din Uniunea Europeană şi un stat membru important, după ce în vara anului trecut a fost tratată "profund incorect".
   
"Modul în care primul ministru Victor Ponta a început să se mişte în Europa este unul extrem de important pentru România. Cred că România a fost tratată profund incorect în vara anului trecut de către partenerii noştri din UE. Profund incorect. Pentru că toate regulile democraţiei au fost respectate, am avut un minus de comunicare în exteriorul României, lucru care ne-a costat foarte mult şi din care cred că am învăţat foarte multe lucruri. România trebuie să redevină şi în UE ceea ce este de fapt, al şaptelea stat", a spus Moldovan.
   
El a adăugat că speră ca la anul să fie aleşi în Parlamentul European "patrioţi români, nu oameni care se duc la Bruxelles să denigreze ţara care le suportă indemnizaţia, diurna şi toate cheltuielile care nu sunt puţine deloc".
   
"Aceia care nu au făcut altceva decât să uzeze de poziţia lor de europarlamentar doar pentru a denigra această ţară, aceia trebuie drastic sancţionaţi prin vot anul viitor", a spus Moldovan.
   
La Conferinţa PSD Târgu Mureş participă 454 de delegaţi. Aceştia au respins deja înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al organizaţiei, pentru care candida deputatul Florin Buicu, care şi-a retras recent candidatura la conducerea PSD Târgu Mureş.
   
Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei candidează actualul lider interimar al organizaţiei, ªtefan Someşan, pentru funcţia de secretar - Dragoş Bardoşi, în timp ce pentru cele şapte funcţii de vicepreşedinte candidează 15 persoane, iar pentru cele nouă locuri de membru în Consiliul filialei 40 de persoane.

×
Subiecte în articol: Constitutie PSD istoric
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close