Antena 3 CNN Politică Radu Stroe, validat ca deputat: Comisiile parlamentare SRI şi SIE ar trebui comasate într-una singură

Radu Stroe, validat ca deputat: Comisiile parlamentare SRI şi SIE ar trebui comasate într-una singură

Radu Stroe, validat ca deputat: Comisiile parlamentare SRI şi SIE ar trebui comasate într-una singură
Sursa foto: Radu Stroe
20 Ian 2010   •   12:53

Liberalul Radu Stroe susţine comasarea comisiilor parlamentare de control ale SRI şi SIE prin reluarea procesului de negociere cu celelalte partide din Parlament pentru promovarea pachetului de legi privind siguranţa naţională. El a făcut acest anunţ cu ocazia primirii certificatului de deputat de la reprezentanţii Biroului Electoral, care atestă câştigarea mandatului la alegerile din 17 ianuarie în Colegiul 1 Bucureşti.

Radu Stroe a apreciat că în Parlament nu ar trebui să mai existe două comisii parlamentare de profil, una de control al activităţii SRI şi una de control al activităţii SIE, ci doar o comisie unică, pentru controlul tuturor activităţilor de ordine publică şi siguranţă naţională.

Noul deputat PNL a precizat că pachetul de legi privind siguranţa naţională prevede în esenţă "ideea unei comisii unice a Parlamentului care să vizeze toate activităţile de ordine publică şi siguranţă naţională". Întrebat cum se poziţionează PNL faţă de această problemă, Stroe a afirmat că partidul pe care îl reprezintă este de acord în principiu cu elementele din pachetul de legi privind siguranţa naţională, urmând să ia o decizie la nivelul conducerii.

"Va trebui să repunem pe rol această chesiune şi să începem o acţiune de negociere cu celelalte partide din Parlament, care trebuie să înţeleagă că nu mai pot lucra în 2010 după o lege a siguranţei naţionale din 1991", a mai spus liberalul.

El a mai subliniat că pachetul de legi privind siguranţa naţională se referă şi la extinderea unor atribuţii, "astfel încât serviciile să nu mai reprezinte o curea de transmisie între celelalte instituţii: poliţia, parchetul".

Până când acest pachet de legi va fi luat în discuţie, Stroe speră să activeze fie în comisia de control al SRI, fie în comisiile de apărare, administraţie publică, industrie sau transporturi.

Liberalul Radu Stroe a obţinut 70,17% din voturi la scrutinul parţial pentru Camera Deputaţilor, cre a a avut loc în Colegiul 1 din Capitală, el învingându-l la scor pe democrat-liberalul Honorius Prigoană, votat de 29,83% dintre bucureştenii care şi-au exercitat acest drept.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Stroe alegeri deputat comisie SRI SIE legi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close