Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: ”Încă o șansa imensă pentru România. O ratăm?”

Radu Tudor: ”Încă o șansa imensă pentru România. O ratăm?”

Radu Tudor: ”Încă o șansa imensă pentru România. O ratăm?”
08 Ian 2018   •   16:23

Radu Tudor a vorbit pe blogul său despre vizita pe care o va efectua premierul Japoniei în România.

”Vestea vizitei in Romania a premierului Japoniei m-a surprins. O uriasa putere economica, Japonia reprezinta un actor important pe plan mondial, cultivat de toate celelalte mari puteri. Ce sa faca tara noastra, atat de slab dezvoltata in zona bancara, bursiera sau de infrastructura, in raport cu perfectiunea intruchipata numita Japonia?! Sa-i atraga investitorii, nu? Cu ce? Cu limbajul izolationist, balcanic si anti-european al actualei echipe de conducere a PSD? 

Poate avem sansa de a-i cointeresa in a prelua pachete de actiuni la unele companii de stat sau sa dezvolte investitii private in domenii de suferinta pentru economia romaneasca… Cine stie, poate avem noroc. Mihai Tudose a fost ministru al economiei si ca premier stie ce nevoie uriasa de investitii este la noi.

Dar dupa celebra misiune americana din octombrie 2017, cand 100 de mari companii au venit de la Washington la Bucuresti si s-au concretizat prea putine pe fondul instabilitatii si neatractivitatii Romaniei, mi-e teama sa nu pierdem si uriasa oportunitate a vizitei premierului Shinzo Abe.

Sa fiu eu scepticul de serviciu si sa fiu surprins de vreo surpriza placuta”,  a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor vizita premier japonia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close