Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Absenteismul favorizează masiv redistribuirea şi reîmpărţirea voturilor

Radu Tudor: Absenteismul favorizează masiv redistribuirea şi reîmpărţirea voturilor

Radu Tudor: Absenteismul favorizează masiv redistribuirea şi reîmpărţirea voturilor
de M.T.    |    23 Mai 2014   •   19:53

În cadrul ediţiei de vineri a emisiunii "La ordinea zilei", jurnaliştii Radu Tudor şi Adrian Măniuţiu au explicat motivele pentru care românii trebuie să meargă să voteze duminică la alegerile europarlamentare.

„Prin absenteism, scorurile partidelor cresc. În vot direct PSD poate să ia 10% şi prin redistribuire să ia 15%. Absenteismul favorizează masiv redistribuirea şi reîmpărţirea voturilor”, a spus Radu Tudor.

De asemenea, realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire" consideră că este „important e să le spuneam oamenilor că, dacă stau acasă, e ca şi cum ar vota cu unul dintre partide, dar nu cu cel cu care vor ei”.

De aceeaşi părere este şi Adrian Măniuţiu, care spune că dreptul de vot reprezintă un mare câştig al democraţiei.

„Indiferent de câtă lume va participa la alegerile de duminică, noi trimitem tot 32 de europarlamentari la Bruxelles. Dacă sunt 1.000 de oameni care votează, 1.000 de oameni decid pentru restul milioanelor”, a explicat jurnalistul.

„Este unul dintre marile câştiguri ale democraţiei, să spui dacă eşti sau nu eşti de acord cu ceva. Plus că, din punctul meu de vedere, te îndreptăţeşte după aceea să critici”, a adăugat Adrian Măniuţiu.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close