Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Călin Popescu Tăriceanu debutează foarte prost în funcţia de preşedinte al Senatului

Radu Tudor: Călin Popescu Tăriceanu debutează foarte prost în funcţia de preşedinte al Senatului

Radu Tudor: Călin Popescu Tăriceanu debutează foarte prost în funcţia de preşedinte al Senatului
de M.T.    |    22 Apr 2014   •   19:39

Călin Popescu Tăriceanu debutează foarte prost în funcţia de preşedinte al Senatului şi în funcţia de politician care doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, consideră jurnalistul Radu Tudor, care a comentat astfel decizia prin care parlamentarii se vor afla în vacanţă timp de o lună, pe perioada campaniei electorale pentru europarlamentare.

„Eu i-am făcut pe acei senatori ai majorităţii care şi-au votat o lună de vacanţă nesimţiţi. Mi se pare că e singurul cuvânt simplu pe care îl poate înţelege toată lumea şi îl pot înţelege şi ei”, a spus Radu Tudor, la emisiunea "La ordinea zilei".

„Oamenii aceştia muncesc cel mai puţin şi sunt cel mai bine plătiţi din România. Dacă după toate privilegiile de care se bucură au considerat că mai e nevoie să-şi mai voteze şi o lună de vacanţă, mi se pare un lucru absolut nesimţit”, a adăugat jurnalistul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că nu există niciun fel de justificare sau precedent pentru o vacanţă parlamentară de o lună de zile.

„Nu are niciun fel de justificare, nu avem un precedent măcar în acest sens. Cea mai lungă durată, de exemplu la alegerile parlamentare dacă bine reţin, în 2012, au fost două săptămâni în care Parlamentul nu a lucrat pe motivul campaniei electorale. Nu vedem niciun motiv să se declare practic o lună de vacanţă pentru alegerile europarlamentare”, a afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această decizie.

„Reprezentanţii din Biroul Permanent ai PNL au votat împotriva acestei propuneri, susţinută de celelalte partide, trebuie să spun că şi reprezentantul PDL s-a abţinut. Propunerea este ca să venim şi săptămâna viitoare, doar luni şi marţi, deci din nou să se legifereze doar trei ore, trei ore şi jumătate pe săptămână, şi după aceea să nu mai venim deloc la Parlament”, a spus Haşotti.

De cealaltă parte, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a explicat că „nu e vacanţă, nu este timp liber, din contră, este o perioadă foarte densă din punct de vedere politic şi senatorii vor lucra acolo unde sunt aleşi, în circumscripţiile electorale, aşa cum prevede Regulamentul".

Radu Tudor i-a felicitat pe parlamentarii liberali pentru refuzul de a vota în favoarea vacanţei şi l-a criticat pe Călin Popescu Tăriceanu.

„Vreau să-i felicit pe senatorii PNL că s-au opus acestei decizii. Din păcate, Călin Popescu Tăriceanu debutează foarte prost în funcţia de preşedinte al Senatului, la fel cum debutează foarte prost şi în funcţia de politician care doreşte să candideze la prezidenţiale. Debutează cu o lungă pauză”, a spus realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".

„Anul ăsta, Senatul face 150 de ani de existenţă. Cu această decizie, băieţii din majoritatea parlamentară nu dau decât să-i dea apă la moară lui Băsescu, care spune că trebuie desfiinţat Senatul şi să facem parlament unicameral”, a mai precizat Radu Tudor.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close