Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Comportamentul lui Băsescu este fără precedent de la căderea comunismului şi aduce un pericol foarte mare

Radu Tudor: Comportamentul lui Băsescu este fără precedent de la căderea comunismului şi aduce un pericol foarte mare

Radu Tudor: Comportamentul lui Băsescu este fără precedent de la căderea comunismului şi aduce un pericol foarte mare
de M.T.    |    14 Oct 2014   •   19:45
Comportamentul lui Traian Băsescu este fără precedent de la căderea comunismului şi aduce un pericol foarte mare, susţine jurnalistul Radu Tudor, care consideră că, prin declaraţiile sale legate de faptul că Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit în cadrul SIE, s-a erijat în agentul unei puteri străine.
 
„Nimeni, probabil nici cel mai experimentat psihiatru din lume, nu poate determina ce se află în mintea rătăcită a acestui om. E, pur şi simplu, o dorinţă de-a sa, o opţiune, să iasă la o televiziune băsistă şi să spună tot felul de lucruri despre adversarii săi politici”, a spus Radu Tudor, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei".
 
„Ce face acum Băsescu este să distrugă definitiv bruma de credibilitate pe care o mai avea funcţia de preşedinte al României. E compromisă atât de serios în aceşti zece ani de mandat, încât acest comportament fără precedent de la căderea comunismului aduce un pericol foarte, foarte serios”, a continuat jurnalistul.
 
„Practic, Băsescu s-a erijat în agentul unei puteri străine. Am putea să spunem că Băsescu a acţionat ca un kgb-ist deranjat de faptul că unul dintre demnitarii României ar fi putut să aibă o colaborare cu serviciile de informaţii ale ţării respective într-un regim democratic”, a explicat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire".
 
În acelaşi timp, Radu Tudor a amintit despre cariera actualului preşedinte în cadrul fostei Securităţi.
 
„Toată povestea asta are un substrat mai interesant. Noi ştim cu toţii că Traian Băsescu este un produs al Departamentului Securităţii Statului. Din '73 până în '87, vedem o carieră fulminantă a lui Băsescu, iar decembrie 1989 l-a găsit cu rangul de director general în Ministerul Transporturilor. Şi atunci întrebarea este: e ultima bătaie de coadă a Securităţii? Este o răzbunare a Securităţii comuniste împotriva noilor structuri? Putem să avem şi interpretarea asta”, a spus jurnalistul.
 
„Eu personal nu am niciun fel de îndoială că ceea ce face acum Băsescu este din disperare. El este într-o continuă criză de nervi, de o lună de zile, pentru că vede ceea ce vedem şi noi: Elena Udrea nu creşte în sondaje”, a concluzionat Radu Tudor.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close