Antena 3 CNN Politică Radu Tudor explică ce se vrea ascuns prin noul dosar Dragnea

Radu Tudor explică ce se vrea ascuns prin noul dosar Dragnea

Radu Tudor explică ce se vrea ascuns prin noul dosar Dragnea
de M.Z.    |    07 Iul 2017   •   20:41

Analistul politic Radu Tudor a spus, vineri, că prin noul dosar Dragnea se dorește ”acoperirea scandalului uriaș de la DNA”, după ce instituția a anunțat astăzi că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

În prezent, DNA se confruntă cu un val de acuzații instituționale extrem de grave, a spus Radu Tudor, vineri, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3. Iată care sunt acestea:

1. Curtea Constituțională a decis explicit, într-o decizie de la începutul anului, că DNA și PIICJ au încălcat Constituția și legile țării. Kovesi a declarat anul acesta, la un bilanț, că ea personal și-a asumat ancheta neconstituțională pe OUG 13. Procurorul general Augustin Lazăr i-a ținut în permanență isonul.

2. Procurorii-șefi din DNA cu evaluări de ”foarte bine” în ultimii 10 ani, Doru Țuluș și Mihaela Iorga, o acuză pe Kovesi de ilegalități, comportament abuziv și transformarea DNA într-o ”caricatură”. Inspecția Judiciară verifică acuzațiile celor doi procurori. Mulți alți procurori cunoscuți au plecat din DNA pe fondul abuzurilor conducerii, inclusiv a unei anchete de tip stalinist, profund ilegală, cu detectorul de minciuni.

3. În ultimul an, Justiția a respins multe dosare prost făcute ale DNA, motivațiile judecătorilor fiind incredibile: modificarea ilegală a interceptărilor, încadrări la fapte care nu există în Codul penal, obținerea unor mărturii și denunțuri prin șantaj și amenințare, interceptarea unor convorbiri din viața privată fără legătură cu subiectul dosarului.
Președintele Uniunii Judecătorilor, Dana Gârbovan, acuză DNA de practici de tip comunist. Delimitarea justiției și a judecătorilor de modul în care se fac dosare la DNA are loc după ce fosta șefă a ICCJ Livia Stanciu a declarat, în timpul regimului Băsescu, faptul că ”Înalta Curte este partener al DNA”. Coaliția judecător-procuror era ilegală și încalcă normele elementare ale dreptului la o judecată corectă.

La rândul său, europarlamentarul ALDE Renate Weber a comentat situația ca fiind ”o strategie de război hibrid lansată de DNA”.

Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea sunt anchetate de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

Reacţia DNA vine după ce în presă a apărut un presupus raport DGIPI în care se vorbeşte despre ilegalităţi şi despre faptul că Liviu Dragnea ar fi cel care ar controla de fapt societatea abonată la contracte din bani publici.

Citiți și Kovesi, ordine către procurori: Să ajungem la domnul premier/ OUG 13: Mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu ministru - ÎNREGISTRĂRI

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close