Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Instituţiile care ştiau de faptele din dosarul Bica - ANRP nu au intervenit şi au devenit complice

Radu Tudor: Instituţiile care ştiau de faptele din dosarul Bica - ANRP nu au intervenit şi au devenit complice

Radu Tudor: Instituţiile care ştiau de faptele din dosarul Bica - ANRP nu au intervenit şi au devenit complice
Sursa foto: Foto: antena3.ro
20 Mai 2015   •   12:55
Dorin Cocoş l-a învăţat pe Gheorghe Stelian cum să câştige bani prin intermediul ANRP. 130 de milioane de euro a luat Stelian din retrocedări ilegale, motiv pentru care este şi urmărit penal, alături de Alina Bica.
 
Stelian a declarat în faţa instanţei că l-a cunoscut pe fostul soţ al Elenei Udrea când a cumpărat de la acesta terenul din strada Chopin, pentru care Udrea a luat un credit de trei milioane de euro, credit care i-a creat insomnii, după cum a recunoscut chiar Udrea.
 
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat că este regretabilă lipsa de acţiune a instituţiilor române, în contextul în care se ştia foarte clar ce făceau oamenii protejaţi de Dorin Cocoş şi Elena Udrea.
 
"Ăsta este secretul lui Polichinelle, că Dorin Cocoş l-a învăţat pe Stelian cum să fure din bugetul statului câteva sute de milioane de euro. Noutatea constă în recunoaşterea în faţa instanţei a unui adevăr care era cunoscut în toată capitala României. Drama noastră şi a acestei ţări este că niciuna din instituţiile care trebuia să prevină asemenea fapte nu a intervenit. Era o gaşcă patronată direct de Elena Udrea şi Dorin Cocoş, protejată de Traian Băsescu. Îmi imaginez că SRI dar şi alte instituţii nu au intervenit la acel moment de frica lui Traian Băsescu. Din păcate, aceste instituţii sunt astăzi complice, pentru că nu au intervenit atunci să stopeze această hemoragie. Este un sistem de corpuţie infernal, patronat de Traian Băsescu." 
 
De asemenea, Radu Tudor a explicat că este vorba de adevărate operaţiuni de tip mafiot: 
 
"E vorba de şpaga care i se cuvenea lui Cocoş pentru influenţa politică, prin intermediul soţiei Elena Udrea şi a preşedintelui Traian Băsescu. Nu îmi imaginez cum ar putea să se aplice clauza de impunitate pentru acest personaj, coordonatorul mafiei. Avem de-a face cu operaţiuni de tip mafiot pe teritoriul României şi nu am să înţeleg de ce DNA nu vrea să recunoscă nici acum că avem de-a face cu un sistem de protecţie şi complicate, în care sunt Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea, Dorin Cocoş şi Gheorghe Stelian. Fără aprobarea lui Emil Boc, sume de asemenea nivel nu aveau cum să fie vărsate din bugetul de stat. Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, toate aceste persoane şi-au dat acordul pentru ca aceste sume să treacă mai departe în conturile lui Cocoş şi Stelian. Recunoaşterea lui Stelu este cu atât mai gravă pentru procurorii DNA."
 

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close