Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Reacţia DNA în problema cu recuperarea prejudiciilor este exagerată şi pare uşor iraţională

Radu Tudor: Reacţia DNA în problema cu recuperarea prejudiciilor este exagerată şi pare uşor iraţională

Radu Tudor: Reacţia DNA în problema cu recuperarea prejudiciilor este exagerată şi pare uşor iraţională
04 Mar 2015   •   12:45
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a comentat, în direct la Antena 3, cel mai recent scandal dintre DNA şi Victor Ponta, referitor la recuperarea prejudiciilor
 
Radu Tudor a mărturisit că i se pare exagerată şi emoţională reacţia DNA.
 
"Cred că DNA are o reacţie exagerată. Cred că iniţiativa premierului este de bună credinţă. Cred că adevărul este undeva pe la mijloc şi de aceea consider că acest comunicat al DNA foloseşte cuvinte nepotrivite la adrea premierului, o persoană legitimată de vot şi de majoritatea palrmantară. Aş încerca, măcar pentru o secundă, să îi înţeleg. Deci premierul a spus că vrea să creeze o agenţie pentru recuperarea prejudiciilor. O asemenea iniţiativă nu poate fi decât foarte bună. În momentul de faţă acest lucru se face prin ANAF. Această chestiune este o altă atribuţie pe care nu cred că o poate rezolva ANAF aşa de bine pe cât ar face-o o agenţie naţională. Eu cred că nu atacă DNA deloc. Mă miră reacţia absolut subiectivă a celor de la DNA", a explicat Radu Tudor. 
 
Realizatorul a adăugat că premierul vine cu o idee care să sprijine activitatea DNA, Ponta şi Kovesi căutând, de fapt, acelaşi lucru.
 
"Dincolo de faptul că este dură, pare uşor iraţională. Premierul vine cu o idee care să sprijine DNA, nu să o atace. Faptul că DNA anunţă că a recuperat prejudicii de 300 de milioane de euro, este teorie. În practică, e vorba de un proces de evaluare, licitaţie publică, vânzare. Nu toate confiscările făcute de DNA înseamnă bani cash la bugetul de stat. Şi asta încearcă şi premierul să explice, că din punct de vedere economic aceste confiscări trebuie valorificate şi transformate în bani la bugetul de stat. E o explicaţie economică pe care probabil cei de la DNA nu o înţeleg şi li se pare că trebuie să controleze şi deciziile guvernamentale. Cred că este o furtună într-un pahar cu apă. Cred că şi Victor Ponta şi Laura Kovesi vor acelaşi lucru."
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close