Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: Rusia nu ştie nici de sentimente mai bune, nici de respectarea dreptului internaţional

Radu Tudor: Rusia nu ştie nici de sentimente mai bune, nici de respectarea dreptului internaţional

Radu Tudor: Rusia nu ştie nici de sentimente mai bune, nici de respectarea dreptului internaţional
de S.T.    |    17 Apr 2014   •   20:08

Rusia nu se jenează să anexeze teritorii, să omoare oameni, dacă interesul ei o cere, a declarat jurnalistul Radu Tudor, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", comentând astfel situaţia tensionată din Ucraina.

"Rusia încearcă la graniţa de est a Ucrainei să traseze o linie foarte periculoasă de demarcaţie care, din păcate, va include şi teritorii. Rusia nu se jenează să anexeze teritorii, să omoare oameni, dacă interesul ei o cere(...). Este deja un lanţ de conflicte foarte puternice şi există infiltrări ale trupelor speciale ruse pe teritoriul Ucrainei", a declarat Radu Tudor la Antena 3.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" a afirmat în România vor fi amplasate elemente militare. "Avem trei zone speciale care vor fi securizate şi întărite. În Portul Constanţa vom avea o prezenţă militară a navelor americane şi aliate, la Deveselu şi la Cluj, în baza aerieană. În plus, tot spaţiul aerian al României, în proximitatea zonei de est a Ucrainei unde e prezen'ă militară rusă masivă, va fi permanent monitorizat", a declarat Radu Tudor.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat, joi, că reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, UE şi Statelor Unite au ajuns la un acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina.

Potrivit jurnalitului Radu Tudor, acest acord este "doar o retorică pentru a mai trage de timp".

"Cred că Rusia va continua cu politica agresivă şi s-ar putea să asistăm, din păcate, la divizarea teritorială a Ucrainei. Este un scenariu despre care se vorbeşte de 20 de ani, dar care, din păcate, a devenit unul cu aplicaţie militară".

"Nu cred că miiile de paramilitari pro-ruşi din estul Ucrainei ar putea fi dezarmaţi, s-ar putea retrage, iar Rusia să revină la sentimente mai bune. Rusia nu ştie nici de sentimente mai bune, nici de respectarea dreptului internaţional", a mai spus Radu Tudor.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei".






×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close