Antena 3 CNN Politică Rădulescu: Avem 68 de voturi, cu al lui Iulian Urban. El a spus că este alături de grupul PDL

Rădulescu: Avem 68 de voturi, cu al lui Iulian Urban. El a spus că este alături de grupul PDL

Rădulescu: Avem 68 de voturi, cu al lui Iulian Urban. El a spus că este alături de grupul PDL
Sursa foto: Foto:INTACT Images
01 Feb 2012   •   21:39

Liderului grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu,  a declarat, miercuri seară, că grupurile coaliţiei au 68 de voturi, cu cel al lui Iulian Urban, informează Mediafax. Senatorii PDL au avut, miercuri seară, o întâlnire vizând "mobilizarea" pentru asigurarea cvorumului de lucru în Senat pentru perioada următoare.
   
Senatorii PDL s-au întrunit, miercuri seară, după încheierea şedinţei în plen, tema întâlnirii fiind, potrivit liderului grupului, Cristian Rădulescu, mobilizarea pentru asigurarea cvorumului de lucru pentru perioada următoare.
   
Rădulescu a declarat, la finalul întâlnirii, că senatorii PDL se bazează pe prezenţa proaspătului demisionar din partid, Iulian Urban, şi pe revenirea în Senat a senatorului UDMR Verestoy Attila.
   
"Tema întâlnirii a fost coordonarea şi mobilizarea pentru perioada următoare, în condiţiile în care putem asigura la limită cvorumul. Este nevoie, în momentul acesta, de un număr de 68 de senatori care să permită funcţionarea Senatului şi 68, chiar la limită, avem noi, PDL, plus UDMR, plus UNPR. Am discutat cu toţi colegii necesitatea şi modalităţile pentru ca în fiecare moment când este necesar acest cvorum, când se dau voturi, să fim cu toţi prezenţi", a spus democrat-liberalul.
   
Întrebat cum vor putea parlamentarii puterii să asigure cvorumul de 68 de parlamentari necesar pentru desfăşurarea lucrărilor Senatului, el a spus că acesta este asigurat cu ajutorului senatorului Iulian Urban.
   
"Avem 68 (de voturi - n.r.) cu Urban cu tot, care a spus că este alături de grupul PDL în continuare, deşi şi-a dat demisia din PDL", a spus acesta.
   
"Cât de repede şi domnul Verestoy va fi disponibil. Până atunci suntem prezenţi şi domnul Verestoy va veni foarte repede şi vom fi 68. Sperăm în sănătatea lui", a mai afirmat senatorul PDL.
   
Din totalul de 137 de mandate de senator, în prezent sunt ocupate 135, două posturi fiind vacante. Astfel, majoritatea în Senat este de 68 de voturi.
   
Grupurile parlamentare ale puterii au 67 de membri: PDL - 45, UNPR - 14, UDMR - 8, iar opoziţia are 66 de senatori: PSD - 41, PNL-PC - 25.
   
Senatorul Iulian Urban şi-a anunţat, miercuri, în plen, demisia din PDL, menţionând că în continuare va activa ca senator independent.
   

 


×
Subiecte în articol: pdl voturi cvorum UDMR
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close