Antena 3 CNN Politică Rădulescu nu merge la audieri la Comisia Nana: Vă informez, cu tot respectul, că nu voi da curs invitaţiei

Rădulescu nu merge la audieri la Comisia Nana: Vă informez, cu tot respectul, că nu voi da curs invitaţiei

Rădulescu nu merge la audieri la Comisia Nana: Vă informez, cu tot respectul, că nu voi da curs invitaţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Feb 2014   •   09:19
Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă deputatului Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţia terenurilor din Călăraşi, în care precizează că nu va da curs invitaţiei de a fi audiat de comisie.
 
Rădulescu îşi argumentează decizia de a nu da curs invitaţiei de a fi audit invocând faptul că instituirea unei obligaţii în sarcina unui cetăţean de a se prezenta pentru a fi audiat în faţa unui organism care nu aparţine autorităţii judecătoreşti contravine dispoziţiilor constituţionale referitoare la justiţie şi la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.
 
"O comisie parlamentară de anchetă reprezintă doar o formă de exercitare a controlului parlamentar, deci nu poate avea atribuţii jurisdicţionale", menţionează Rădulescu în scrisoarea deschisă, potrivit Mediafax
 
El şi-a argumentat decizia şi prin faptul că invitarea sa în faţa comisiei parlamentare nu este justificată prin raportarea la obiectivele acesteia, respectiv "transabilitatea terenurilor înstrăinate", "verificarea situaţiei subvenţiilor", "verificarea statutului juridic şi al raporturilor de proprietate", "verificarea structurii de cultură a exploataţiilor agricole", "verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri".
 
Rădulescu a menţionat că aceste aspecte trebuie analizate în raport cu responsabilităţile şi atribuţiile legale specifice instituţiilor statului implicate în aceste activităţi, el neavând nici o competenţă legală pentru "a pune la dispoziţia comisiei întreaga documentaţie necesară îndeplinirii eficiente a mandatului încredinţat comisiei de către Parlamentul României", aşa cum i s-a cerut în invitaţia pe care i-a adresat-o comisia.
 
"Având în vedere cele expuse anterior (cadrul constituţional şi lipsa totală a unor informaţii relevante pentru obiectivele pe care vi le-aţi propus), vă informez, cu tot respectul, că nu voi da curs invitaţiei de a mă prezenta pentru audiere la Comisia parlamentară de anchetă pe care o conduceţi", a arătat Rădulescu în scrisoarea adresată lui Nicolicea.
 
Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu nu s-a prezentat, miercuri, la Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din Călăraşi deşi i-au fost trimise două invitaţii la Cotroceni, a declarat senatorul PSD Gabriela Firea, arătând că îi va fi transmisă acestuia invitaţie şi la domiciliu.
 
Ea a spus că sub nicio formă nu se pune problema obligativităţii sau a aducerii cu mandat a lui Adrian Rădulescu la Parlament, deoarece această Comisie nu este organ judiciar sau de poliţie, dar că fostul consilier prezidenţial dacă respectă valorile democratice se va supune regulilor şi va veni.
 
Comisia Călăraşi i-a audiat miercuri pe reprezentanţii firmelor din judeţul Călăraşi implicate în situaţia terenului achiziţionat de Ioana Băsescu.

Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu scapă deocamdată de audierea în comisia Nana. Rădulescu a fost sunat şi chiar a primit o invitaţie cu poşta specială, la Cotroceni, numai că acesta părăsise deja funcţia

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 
Adrian Rădulescu a vorbit cu administratorul firmei care avea în arendă terenul de la Nana înainte de a fi cumpărat de Ioana Băsescu.

Reprezentantul firmei Amigo a dezvăluit membrilor comisiei Nana că Rădulescu nu i-a spus cine urma să cumpere moşia. 

Citiţi şi Nepotul lui Adrian Rădulescu, consilier al lui Băsescu, implicat în evaziune fiscală

×
Subiecte în articol: Adrian Radulescu teren Ioana Basescu
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close