Antena 3 CNN Politică Rafila, reacție la propunerea PNL ca spitalizarea pentru nevaccinați să fie contra cost: "Ar duce mai degrabă la creșterea mortalității"

Rafila, reacție la propunerea PNL ca spitalizarea pentru nevaccinați să fie contra cost: "Ar duce mai degrabă la creșterea mortalității"

Social-democrații nici nu vor să audă de spitalizarea contracost a nevaccinaților în caz de infectare cu SARS-CoV-2. Adică de propunerea PNL, susținută și de voci din USR.

Rafila, reacție la propunerea PNL ca spitalizarea pentru nevaccinați să fie contra cost: "Ar duce mai degrabă la creșterea mortalității"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2021   •   16:45

Alexandru Rafila, reprezentantul PSD în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a anunțat că social-democrații nu sunt de acord cu propunerea PNL ca românii nevaccinați, care s-au testat pe banii statului, să își plătească singuri spitalizarea dacă ajung să se interneze cu COVID-19.

"În mod evident nu am fost de acord și cred că au înțeles și PNL că plata serviciilor medicale de nevaccinați este exclusă. Este exclusă și medical, ar accentua problemele pentru că ar duce la prezentarea tardivă la spital, or noi vrem că pacienții să se prezinte cât mai repede la spital și asta (propunerea PNL) e o barieră", a spus Rafila.

"Nu e o soluție, e o complicare a situației, ar duce mai degrabă la creșterea mortalității, nu la rezolvarea problemei".

În ceea ce privește testarea gratuită a angajaților nevaccinați, Rafila a spus că ”trebuie să găsim o soluție pentru testarea gratuită pentru o perioadă de timp. Am propus 60 de zile, cred că vom rămâne cu această propunere". 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close