Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, atac la PSD: "A folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie"

Raluca Turcan, atac la PSD: "A folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie"

Vicepremierul Raluca Turcan a spus că bugetul pe anul 2020 prevede bani pentru majorarea punctului de pensie, acuzând că PSD a deschis acest subiect doar ca "momeală electorală". 

Raluca Turcan, atac la PSD: "A folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie"
17 Feb 2020   •   22:42

”În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. (...) Aplicăm legea în vigoare”, a declarat Raluca Turcan la TVR.

Vicepremierul Turcan a spus că PSD a folosit ”ca momeală electorală” majorarea punctului de pensie. Potrivit vicepremierului, majorarea punctului de pensie ar trebui făcută la început de an, raportat la inflaţie şi la venitul mediu brut.

Turcan a mai spus că PNL încearcă să reducă diferențele uriașe dintre pensiile românilor, iar calculcarea pensiilor să se facă pe baza contributivității. 

”Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensie astfel încât (...) să nu se mai ajungă discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate”, a mai spus Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan momeală electorală
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close